Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cântec manifest, lansat cu prilejul Micii Uniri, la Sebeș. ”Ăștia te mint, te fură și te calcă în picioare”

Publicat

YouTube video

Cântec despre România, lansat cu prilejul sărbătoririi MICII UNIRI de către câțiva tineri din Sebeș. ”Ăștia te mint, te fură și te calcă în picioare” sună refrenul piesei Romanifest, iar muzica aduce aminte de zilele bune ale folkului românesc. Videoclipul este produs de Splash Media Production.

”Căutăm de-un veac soluții pentru țărișoara noastră/ Unde totul e posibil când se vrea. Dar ne paște ciuma asta roșă, galbenă și-albastră/ Hai mai bine să o paștem noi pe ea” sună versurile cântecului, compus de Victor Rîurean. ”Acum am vrut să facem ceva, fiind inspirați în primul rând de protestele din ultimul an. Am considerat că folk-ul transmite cel mai clar mesajele sociopolitice” ne-a spus Victor.

Autorul muzicii, Mihai Rîurean, a mai cântat, pe când era la liceu și la facultate, la ”Alergic” și ”Nameless”. Tot el este cel pe care îl vedeți cântând în videoclip.

Cei doi sunt din Sebeș dar locuiesc în București. Videoclipul a fost realizat la Sebeș, în zilele de dinainte de 24 ianuarie, Mica Unire. Băieții vor să le mulțumească pe această cale prietenilor care au făcut acest proiect posibil: Călin, Dragoș, Răzvan, Radu, Emi, Delia și, evident, Vlad.

Splash Media Production
Muzica: un Rîurean

Text: alt Rîurean

Recording Mix & Mastering @ Splash Media Production

Video: Radu Alexandru, Răzvan Roșca

Cu participarea lui Vlad Gherbea, Emi Dăian și Delia Dumitreasa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. maria gheorghe

    joi, 25.01.2018 at 15:53

    Nu am inteles ce are maimuta cu pensionarul? E imaginea bunicilor artistului? nu cred!

  2. Victor Socaciu

    vineri, 26.01.2018 at 13:58

    Folk-ul românesc era pana recent poate cel mai special gen de muzical, chitara și emoția creată de această muzică va dăinui mereu în sufletele noastre. „Tinerii frumosi si liberi”, dar și cei care doresc să rămână cât mai mult timp tineri, trebuie sa faca diferenta intre acesti golani care se maimutaresc cu cantece „patriotice” si adevarata muzica folk, poetica si plina de emotie.

    De unde atata inversunare, cand Romania are o creştere susținută a producţiei industriale şi a formării brute de capital fix, iar la capitolul salarial comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 13,4%? Indicele câştigului salarial real (evoluţia în raport cu rata inflaţiei) faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 109,9%, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS). De asemenea în trimestrul al treilea din 2017 produsul intern brut a crescut cu peste 8 la sută. Economia României a avut o creştere de 8,8% în trimestrul 3 2017 faţă de 2016, iar la 9 luni din 2017 creşterea economică a fost de 7%, cu mult peste cele mai optimiste aşteptări. La începutul anului 2017, FMI și Comisia Europeană mergeau pe o estimare a creșterii economice de 3,5%, maximum 4,5%, cea mai optimistă prognoză.

    Poate voi o duceti bine, niste „artisti” fara locuri de munca, fara creatie, fara muzica.

    Românii o duc mai bine dar încă nu s-au prins, iar voi cei „tineri si frumosi” si #rezistenti nu faceti decat diversiuni!

    • Daniel

      duminică, 28.01.2018 at 13:02

      Toate creșterile enumerate de dvs sunt doar pe hârtie. Acești „golani care se maimutaresc” – nu e frumos, nenea Victor- sunt niste oameni inteligenti CU locuri de munca, care nu au beneficiat niciodata de un transplant pe sub mana-ca alții – deci nu au cum sa închidă ochii la toate hotiile vizibile pt cei care vor cu adevarat sa vada adevărul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax