Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Capris” Sebeș intră oficial în faliment. Compania are datorii cumulate de peste 2 milioane de euro

Publicat

Firma de marochinărie „Capris” din Sebeș va intra oficial în faliment. Curtea de Apel Alba Iulia a admis în 14 septembrie recursurile formulate de creditori și a dispus întoarcerea dosarului la Tribunalul Alba, în vederea deschiderii procedurii de faliment. La finalul anului 2011, societatea comercială avea datorii de peste 2 milioane de euro.

„Admis recursurile declarate de creditorii Banca Italo Romena SA Sucursala Bucureşti prin agenţia Cluj-Napoca, DGFP Alba şi SP Expert Insolvenţă SPRL. Casat sentinţa atacată, trimis cauza judecătorului sindic în vederea deschiderii procedurii falimentului debitoarei SC Capris SA Sebeş”, se arată în minuta pe scurt a sentinței Curții de Apel Alba Iulia.

Societatea comercială „Capris” a intrat în insolvență în 2008, când compania avea datorii cifrate la 2,3 milioane de lei. Tot atunci, conducerea firmei a pus la punct un plan de reorganizare, dar care, din păcate nu a putut fi respectat. De atunci , datoriile „Capris” s-au dublat, iar, potrivit administratorului judiciar, în prezent, compania are datorii doar către DGFP în sumă de peste 50 de miliarde lei vechi.

„Noi am fost sceptici încă de la început în legătură cu planul de reorganizare al Capris. Firma nu a reușit să respecte acest plan, iar o cauză a problemelor apărute a fost concurența din Sebeș. O parte din angajați au părăsit compania și și-au deschis afaceri similare, afectând implicit activitatea Capris. În urma unui control al ANAF, s-a decis deschiderea procedurii de faliment”, a explicat Emil Gros din partea Expert Insolvenţa SPRL.

SC „Capris” SRL are în prezent aproximativ 100 de angajați, dintre care doar 30 personal TESA. Datoriile totale ale companiei vor fi recalculate în urma pronunțării unei sentințe definitive de către Tribunalul Alba.

Actionarul majoritar al „Capris” este o firmă din Germania – Verwaltungs und Beteiligungs Gesellschaft Amorbach GmbH – care deţine 92% din capitalul social, iar restul acţiunilor aparţin SIF Banat Crişana.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Activele firmei „Capris” Sebeș, scoase la vânzare de lichidator la prețul de 4,5 milioane lei. Datoriile la stat sunt de peste 5 milioane lei | Sebes24

  2. Pingback: 13 martie: Nouă licitație pentru vânzarea activelor firmei “Capris” din Sebeș. Peste 3.582.000 lei, prețul de pornire al fabricii | Sebes24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax