Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Captură nouă în „Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE”: Ionel Niţă, arestat în lipsă, a fost identificat de oamenii legii

Publicat

Un alt membru al grupării infracţionale acuzate de furturi de utilaje agricole din ţări ale Uniunii Europene a fost identificat de oamenii legii. Este vorba despre Ionel Niţă, pe numele căruia Tribunalul Hunedoara a emis în 15 aprilie 2011 mandat de arestare în lipsă. Acesta este judecat în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în care au calitatea de inculpaţi şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu şi ofiţerul BCCO Alba Iulia, Liviu Schiau. Ionel Niţă a fost prins în cursul zilelor trecute, iar instanţa hunedoreană a dispus punerea în executare a mandatului de arestare emis pe numele acestuia. Inculpatul a formulat recurs care se judecă marţi la Alba Iulia.

Ionel Niţă este domiciliat în Prahova şi face parte din lotul de inculpaţi arestaţi de oamenii legii în luna aprilie 2011, în Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE. Acesta nu a fost de găsit atunci, iar pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare în lipsă. Ionel Niţă a aflat că are de executat această pedeapsă abia zilele trecute şi se opune deciziei Tribunalului Hunedoara de arestare preventivă.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că „faptele comise de inculpatul NIŢĂ IONEL constituie infracţiunea de a adera la un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii grave de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, prev.de art.7 al.1 din Legea nr.39/2003 şi infracţiunea de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, prev.de art.208 al.1, 209 al.1 lit.a,g,i şi al.4 C.p., cu aplic.art.41 al.2 C.p. (pct.III.4, 7)”.

Procurorii mai arată că Ionel Niţă nu se află la prima astfel de faptă. Acesta ar fi suferit în trecut multiple condamnări pentru infracţiuni de furt calificat. În octombrie 2004, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Poloieşti la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat.

„Inculpaţii Albu Dumitru, Onea Viorel şi Niţă Ionel au fost arestaţi în lipsă, urmând a fi trimişi în judecată în aceleaşi condiţii întrucât, aşa cum rezultă din probele administrate în cauză (interceptări şi înregistrări ale convorbirilor telefonice) şi din procesele-verbale de executare a mandatelor de aducere, aceştia au plecat din ţară după primele arestări preventive dispuse în dosar, sustrăgându-se astfel de la urmărirea penală” se mai arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Revenim cu decizia Curţii de Apel Alba Iulia în această cauză.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax