Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Captură RECORD a Poliției Române: droguri de 60 de milioane de euro. După anunț inspectorul șef Vasilescu a demisionat

Publicat

YouTube video

Într-o conferință de presă în care a fost anunțată cea mai mare captură de droguri realizată până acum de Poliția Română, șeful instituției și-a dat demisia. 

Mai exact, după ce a anunțat că polițiștii români coordonați de procurorii DIICOT în colaborare cu DEA SUA au capturat droguri de aproape 60.000.000 de euro, Liviu Vasilescu a anunțat că renunță la funcția de inspector general. 

Anunțul surpriză a avut loc într-o conferință de presă susținută marți, 1 septembrie.

Demisia lui Vasilescu vine în contextul în care a fost aspru criticat în mass-media pentru întâlnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

Captura de droguri – hașiș și pastile de captagon

Pe 30 august a ajuns în Portul Constanța o navă ce transporta două containere, cu 40 de tone de produse nealimentare, trimise din Portul Latakya, Siria și care ar fi tranzitat Turcia.

În urma unui control desfășurat pe baza ordonanțelor emise de procurorul de caz, în unul dintre cele două containere au fost descoperite, disimulate, 1.480 kg. de hașiș și 751 kg. de pastile de captagon (4.024.250 de pastile de captagon).

Valoarea de piață a drogurilor este de aproximativ 60.000.000 de euro.

Drogurile ar fi fost disimulate între marfa legală, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanțe.

Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile ce se aflau între cutiile de carton ce conțineau săpun.

Comprimatele de tip captagon, uzual, au un conținut ridicat de amfetamină. Captura reprezintă cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria structurilor de combatere a traficului de droguri din cadrul Poliției Române.

Activitățile efectuate în cadrul operațiunii au fost desfășurată în cooperare cu D.E.A. -S.U.A.

În prezent, se efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane, cetățeni români și străini, pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri.

Cum și-a anunțat Liviu Vasilescu demisia

Această operaţiune se adaugă multitudinii de cazuri instrumentate în mod profesionist de structurile de aplicare a legii din România, în care activez de aproximativ 30 de ani şi este rezultatul unei echipe de profesionişti care a dovedit încă o dată că nu negociem siguranţa cetăţeanului.

Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare şi bună credinţă, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp, am constatat un atac mediatic concentrat asupra Poliţiei Române şi MAI, într-o perioadă în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor. (…)

În permanenţă mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Şi totdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru, vă rog să-mi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de poliţie şi să îndeplinesc sarcinile care îmi vor fi încredinţate”, a declarat Liviu Vasilescu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax