Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Capul Sfântului Apostol Andrei a fost adus la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Credincioşii pot să se închine la Sfintele moaşte, până luni

Publicat

Sute de credincioşi au venit, sâmbătă după-amiază, în faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia, pentru a asista la sosirea Cinstitului Cap al Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Racla cu sfintele moaşte a ajuns la Alba Iulia în jurul orei 19.30, odată cu Preafericitul Părinte Teodorus al II-lea, Patriarh al Africii şi Alexandriei şi Patriarhul României, Daniel.

Sub privirile mulţimii de credincioşi, Sfântul Cap a fost dus în Catedrala Arhiepiscopală, unde episcopii, patriarhii şi soborul de de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod ai Bisericii Ortodoxe Române au participat la un Te Deum. Sfintele moaşte au fost depuse în galeria sudică a Complexului Arhiepiscopal.

Alături de Patriarhi şi preoţi, prezent la Alba Iulia a fost şi ÎPS Mitropolit Hrisostom de Patras. Începând de sâmbătă seara şi până luni, la orele amiezii, credincioşii vor putea veni să se închine la Sfintele moaşte.

Primii care au sărutat racla ce conţinea Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei au fost reprezentanţii administraţiei locale – primarul Mircea Hava, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel şi prefectul Ştefan Bardan. Aceştia au venit în faţa catedralei, încă de la primele ore ale după-amiezii.

Sărbătoarea va continua duminică, de la ora 9.30, când, în Catedrala Arhiepiscopală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Teodoros al II-lea al Alexandriei, înconjurati de un sobor impresionant de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor săvârşi Dumnezeiasca Liturghie, după care, pe podiumul special amenajat în faţa catedralei, va avea loc proclamarea solemnă a canonizării Sfântului Simion Ştefan, prin citirea Tomosului Sinodal de canonizare.

Luni, 31 octombrie, în cursul dimineţii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu delegaţia Patriarhiei Alexandriei vor vizita şantierul din zona Schit, unde se ridică noul complex al Seminarului Teologic Ortodox „Mitropolit Simion Ştefan” din Alba Iulia.

Vă prezentăm imagini de la sosirea la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia a Sfintelor moaşte.

Flavia Nicolae

Cătălin Crăciun

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Brudasca

    sâmbătă, 29.10.2011 at 22:08

    Aceasta sarbatoare minunata…
    Numai cei ce se inchina stiu de ce…
    Oarecum sunt impresionat, dar ce sentiment?
    Realitatea este ca viata e frumoasa si deplina.
    Mirifica priveliste cu toti boierii.
    Apreciez credinciosii si fetele inalte bisericesti.
    Lunga noaptea ce va sa vina la sfintele moaste.
    Inceputul e tot una cu sfarsitul.
    Inca un haiku si ma duc.

  2. lolita

    duminică, 30.10.2011 at 13:39

    Oare este vorba de apostolul Andrei?sau e alt sfant?

  3. Indira

    luni, 31.10.2011 at 09:53

    Momente emotionante pentru toti credinciosii. In plus, la noi in Ardeal oamenii nu se imbulzesc si nu se imping ca sa ajunga la moaste sau ca sa primeasca mancare. Avem credinta si bun simt, spre deosebire de alte regiuni ale tarii. SE VEDE CINE FACE TARA DE RUSINE.

    PS: LOLITA, in loc sa intrebi aiurea, mai citeste o data…titlul articolului spune clar ca e capul Sfantului Apostol Andrei…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax