Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Car-sharing la Alba Iulia. Cinci autoturisme vor putea fi folosite gratuit pentru deplasări în oraş. Condiţii

Publicat

Cinci maşini noi vor putea fi folosite gratuit la Alba Iulia, de şoferii cu permis mai vechi de un an şi vârsta minimă de 21 de ani. Primăria pregăteşte încheierea unui protocol în cadrul proiectului “Smart City”, de testare a sistemului car sharing în oraş.

“Prin încheierea protocolului cu Pony Car Sharing SRL Cluj-Napoca se propune testarea unei soluţii de mobilitate urbană prin intermediul noului concept de car sharing, prin care utilizatorii din Alba Iulia pot folosi în regim de închiriere, prin intermediul unei aplicaţii mobile, cinci maşini”, se arată în proiectul ce va fi supus aprobării consilierilor locali în 28 august.

Car sharing este un serviciu de mobilitate urbană similar celor de rent-a-car. Este gândit însă să fie mai convenabil pentru cei care vor să închirieze o maşină pentru o perioadă scurtă de timp (de ordinul minutelor) şi să plătească doar cât au condus (facturarea se face în funcţie de timpul cât a fost utilizată maşina).

Reprezentanţii Primăriei consideră că soluţia contribuie la reducerea aglomeraţiei şi eliberarea locurilor de parcare, prin reducerea numărului de maşini personale utilizate în oraş, se arată în documentaţia proiectului.

Cei care vor accces la una dintre cele cinci maşini, oricând, 24/24 ore, trebuie să se înscrie într-o aplicaţie de mobil, pe baza buletinului de identitate şi a permisului de conducere. Intrarea în maşină a şoferului se face tot pe baza aplicaţiei de pe telefonul mobil. Maşinile se vor afla pe stradă, în locuri publice de parcare, cel mai probabil în Cetatea Alba Carolina.

Perioada testării cu folosinţă gratuită a celor 5 maşini (Smart) ce vor fi aduse la Alba Iulia în acest scop este 1 septembrie – 9 octombrie 2018.

În documentaţia proiectului se mai precizează că la nivel mondial 1800 de oraşe au acces la servicii de car-sharing, fiind folosit de peste 8 milioane de utilizatori. Se estimează că, în 2030, una din zece maşini noi vîndute va fi integrată într-un sistem de car-sharing, iar in 025 numărul utilizatorilor va creşte cu 16,5%.

Flota companiei Pony Car Sharing SRL este formată din 120 de maşini noi, de oraş, cu valor mici ale emisiilor CO2 şi maşini electrice BMW i3. Oferă servicii unei comunităţi de peste 16.000 de utilizatori activi.

Pentru proiectul de la Alba Iulia, compania va investi 3.500 de euro, sumă ce include costuri de leasing/asigurări/combustibil, soluţia tehnică, mentenanţă auto, transport, pentru o lună de testare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax