Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Caravana de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru” s-a încheiat. Peste 600 de persoane, la evenimentele din Alba şi alte cinci judeţe

Publicat


Foto1-ABAgenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile județene din Regiunea Centru și reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dar și ai altor organisme regionale, au prezentat, în perioada 16-29 aprilie, informații actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020.

Seria acestor evenimente a inclus întâlniri de lucru în toate municipiile reședință din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, peste 600 de persoane, reprezentanți ai administrației publice locale, ai ONG și ai mediului privat, dar și alți specialiști în domeniul fondurilor structurale fiind prezenți la aceste reuniuni.

În acest fel, la nivel regional, Caravana de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru” și-a atins obiectivul de a aduce informațiile europene mai aproape de potențialii beneficiari, pe baza experienței din timpul implementării proiectelor finanțate în perioada 2007-2013.

Suita acestor evenimente a fost concepută de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru pentru a veni în sprijinul potențialilor solicitanți de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operaționale 2014-2020. Transferul noilor informații se bazează pe experiența dobândită de ADR Centru prin implementarea POR 2007-2013, pe prezentarea proiectelor de succes și a metodelor prin care au fost depășite eventualele probleme întâmpinate pe parcursul derulării acestora.

ms1Membrii CDR Centru au analizat în luna martie a.c., oportunitatea derulării unor astfel de seminarii de informare a potențialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregătirea proiectelor finanțabile în perioada 2014-2020. În aceste condiții Agenția a organizat aceste întâlniri de lucru, reunindu-le sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru”, care s-a derulat în perioada 16-29 aprilie 2015, în ordine, în Miercurea Ciuc, Brașov, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Târgu Mureș și Sibiu.

În aproape fiecare reședință de județ seminariile au reunit peste 90 de participanți, la sediile Consiliilor județene, cu excepția județului Covasna, unde evenimentul propus a avut loc într-o sală de festivități.

La fiecare eveniment au participat directorii OJFIR din județul respectiv, la Alba Iulia fiind prezenți și reprezentanții CRFIR Centru. ADR Centru a beneficiat de sprijinul informațional al OIRPOSDRU Centru, dar și de al altor instituții și organisme, care derulează fonduri europene. Astfel, la unele întâlniri au participat inclusiv prefecții județelor vizitate, dar și reprezentanții instituțiilor de nivel guvernamental, din cadrul MFE. În total, această Caravană de informare a presupus parcurgerea a peste 1500 de kilometri și discuții punctuale cu 613 participanți din județele Regiunii Centru. Pe de altă parte, doar pe Facebook, evenimentele create cu ocazia periplului informațional prin Regiune au avut peste 6700 vizualizări.

Foto-BV-1”Am avut întâlniri foarte utile cu potențialii beneficiari de fonduri nerambursabile, în cadrul cărora am constatat că nevoia de informare este foarte mare. Am pornit discuțiile noastre de la stadiul actual al absorbției de fonduri și am analizat aproape punctual proiectele finanțate pe POR 2007-2013, cele 491 cereri de finanțare din Regiune, transformate, aproape zi de zi în realizări concrete, cu mai mult de 850 milioane euro, în folosul cetățenilor.

Am vorbit și despre toate proiectele europene finanțate în regiune, adică despre aproape 14.000 de inițiative, care au un buget total de peste 28 miliarde lei. Astfel se traduce în resurse financiare pentru dezvoltare munca de peste 7 ani a specialiștilor, partenerii noștri, reprezentanții administrației publice locale, ai ONG-urilor dar și ai mediului privat.

De aceea, doresc în mod deosebit să mulțumesc conducerilor Consiliilor județene din Regiunea Centru, fără sprijinul cărora aceste întâlniri de lucru s-ar fi derulat mult mai greu. Pe de altă parte, trebuie să mulțumesc și partenerilor noștri coordonați de AFIR, care ni s-au alăturat în fiecare locație, și care au prezentat un volum foarte mare de informații. De fapt, îi felicit pe toți cei cu care am colaborat, pentru că am reușit să transmitem tuturor un semnal pozitiv pentru noua perioadă de finanțare.

Acțiunile noastre de informare vor susține, cu siguranță, activitatea instituțională de coordonare a finanțărilor acordate prin programul REGIO. Estimăm că, la finalul anului 2015, gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile alocate regiunii să depășească valoarea de 80%. Dar, pentru viitor, putem spune acum că pregătirea pentru realizarea de noi proiecte finanțate din surse europene continuă, chiar dacă s-a încheiat Caravana de informare!”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia. Ultimele pregătiri înainte de deschiderea oficială

Publicat

În Piața Cetății din Alba Iulia au fost montate principalele elemente de atracție din Parcul Sărbătorilor de Iarnă. Autoritățile locale fac, sâmbătă, ultimele pregătiri pentru distracția de sărbători. A fost montat bradul de Crăciun, patinoarul, căsuțele, sania trasă de reni și carusel pentru copii. Tariful de intrare la patinoar va fi de 5 lei/persoană, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Bucuria Darului”. Copii de la Şcoala “Avram Iancu” din Alba Iulia au cântat colinde într-o biserică din oraș

Publicat

Elevi de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia au oferit momente emoționante, în cadrul proiectului ”Bucuria Darului”. Au interpretat colinde, în cadrul slujbei religioase de Sfântul Nicolae, la Biserica Maieri I. Sărbătorile de iarnă sunt pentru majoritatea oamenilor un prilej de bucurie şi de speranţă. Moş Nicolae este aşteptat, în fiecare an, atât […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Festivalul Cultural „Augustin Bena”, prima ediție. Gala Tezaurelor Umane Vii și alte evenimente la la Alba Iulia. PROGRAM

Publicat

Prima ediție a Festivalului Cultural „Augustin Bena” se desfășoară în aceste zile la Alba Iulia. Evenimentul cuprinde recitaluri, concerte, lansări de carte, dar și Gala Tezaurelor Umane Vii din Județul Alba și Colocviile Naționale de Etnografie și Folclor „Gheorghe Pavelescu”. Festivalul Cultural „Augustin Bena” a debutat, joi seara, la Palatul Cultural din Blaj, cu un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tragedie la Pianu de Jos. Un tânăr a murit într-un accident de motocicletă. Tocmai împlinise 18 ani

Publicat

Un tânăr din Pianu de Jos care tocmai împlinise 18 ani a murit într-un tragic accident de motocicletă, la câteva ore după ce tocmai împlinise 18 ani. Din datele Poliției, accidentul s-a petrecut vineri seara, în jurul orei 21.00. Tânărul ar fi pierdut controlul motocicletei și s-a răsturnat în afara carosabilului. A suferit leziuni grave, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate