Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Caravana de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru” s-a încheiat. Peste 600 de persoane, la evenimentele din Alba şi alte cinci judeţe

Publicat

Foto1-ABAgenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Consiliile județene din Regiunea Centru și reprezentanții Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dar și ai altor organisme regionale, au prezentat, în perioada 16-29 aprilie, informații actualizate privind pregătirea de proiecte pentru perioada de finanțare 2014-2020.

Seria acestor evenimente a inclus întâlniri de lucru în toate municipiile reședință din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, peste 600 de persoane, reprezentanți ai administrației publice locale, ai ONG și ai mediului privat, dar și alți specialiști în domeniul fondurilor structurale fiind prezenți la aceste reuniuni.

În acest fel, la nivel regional, Caravana de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru” și-a atins obiectivul de a aduce informațiile europene mai aproape de potențialii beneficiari, pe baza experienței din timpul implementării proiectelor finanțate în perioada 2007-2013.

Suita acestor evenimente a fost concepută de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru pentru a veni în sprijinul potențialilor solicitanți de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operaționale 2014-2020. Transferul noilor informații se bazează pe experiența dobândită de ADR Centru prin implementarea POR 2007-2013, pe prezentarea proiectelor de succes și a metodelor prin care au fost depășite eventualele probleme întâmpinate pe parcursul derulării acestora.

ms1Membrii CDR Centru au analizat în luna martie a.c., oportunitatea derulării unor astfel de seminarii de informare a potențialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregătirea proiectelor finanțabile în perioada 2014-2020. În aceste condiții Agenția a organizat aceste întâlniri de lucru, reunindu-le sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 în Regiunea Centru”, care s-a derulat în perioada 16-29 aprilie 2015, în ordine, în Miercurea Ciuc, Brașov, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Târgu Mureș și Sibiu.

În aproape fiecare reședință de județ seminariile au reunit peste 90 de participanți, la sediile Consiliilor județene, cu excepția județului Covasna, unde evenimentul propus a avut loc într-o sală de festivități.

La fiecare eveniment au participat directorii OJFIR din județul respectiv, la Alba Iulia fiind prezenți și reprezentanții CRFIR Centru. ADR Centru a beneficiat de sprijinul informațional al OIRPOSDRU Centru, dar și de al altor instituții și organisme, care derulează fonduri europene. Astfel, la unele întâlniri au participat inclusiv prefecții județelor vizitate, dar și reprezentanții instituțiilor de nivel guvernamental, din cadrul MFE. În total, această Caravană de informare a presupus parcurgerea a peste 1500 de kilometri și discuții punctuale cu 613 participanți din județele Regiunii Centru. Pe de altă parte, doar pe Facebook, evenimentele create cu ocazia periplului informațional prin Regiune au avut peste 6700 vizualizări.

Foto-BV-1”Am avut întâlniri foarte utile cu potențialii beneficiari de fonduri nerambursabile, în cadrul cărora am constatat că nevoia de informare este foarte mare. Am pornit discuțiile noastre de la stadiul actual al absorbției de fonduri și am analizat aproape punctual proiectele finanțate pe POR 2007-2013, cele 491 cereri de finanțare din Regiune, transformate, aproape zi de zi în realizări concrete, cu mai mult de 850 milioane euro, în folosul cetățenilor.

Am vorbit și despre toate proiectele europene finanțate în regiune, adică despre aproape 14.000 de inițiative, care au un buget total de peste 28 miliarde lei. Astfel se traduce în resurse financiare pentru dezvoltare munca de peste 7 ani a specialiștilor, partenerii noștri, reprezentanții administrației publice locale, ai ONG-urilor dar și ai mediului privat.

De aceea, doresc în mod deosebit să mulțumesc conducerilor Consiliilor județene din Regiunea Centru, fără sprijinul cărora aceste întâlniri de lucru s-ar fi derulat mult mai greu. Pe de altă parte, trebuie să mulțumesc și partenerilor noștri coordonați de AFIR, care ni s-au alăturat în fiecare locație, și care au prezentat un volum foarte mare de informații. De fapt, îi felicit pe toți cei cu care am colaborat, pentru că am reușit să transmitem tuturor un semnal pozitiv pentru noua perioadă de finanțare.

Acțiunile noastre de informare vor susține, cu siguranță, activitatea instituțională de coordonare a finanțărilor acordate prin programul REGIO. Estimăm că, la finalul anului 2015, gradul de absorbție a fondurilor nerambursabile alocate regiunii să depășească valoarea de 80%. Dar, pentru viitor, putem spune acum că pregătirea pentru realizarea de noi proiecte finanțate din surse europene continuă, chiar dacă s-a încheiat Caravana de informare!”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Polițiștii din Alba au descoperit încă un membru al unei grupări de suspecți de furturi din locuințe. Primii doi fuseseră reținuți

Publicat

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au continuat cercetările privind doi bărbați, de 35 și 38 de ani, din județul Hunedoara, care au fost reținuți, la data de 1 octombrie 2022, pentru furt din locuință.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că cei doi sunt bănuiți și de săvârșirea altor două infracțiuni de furt din locuință, fapte care ar fi fost săvârșite în zilele de 27 și 29 aprilie 2022, în dauna a două persoane din localitatea Iliești, comuna Întregalde, de la care ar fi sustras 400 de lei și un ceas, respectiv suma de 7.000 de lei și mai multe bunuri.

Se pare că, la săvârșirea acestor furturi, ar fi participat și un al treilea bărbat, în vârstă de 27 de ani, din județul Hunedoara.

În cursul zilei de azi, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Reamintim că la data de 1 octombrie 2022, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au identificat și reținut doi bărbați de 35 și 38 de ani, ambii din județul Hunedoara.

La data de 1 octombrie 2022, în jurul orei 13,00, cei doi bărbați ar fi profitat de faptul că ușa locuinței unei vârstnice din localitatea Dealul Geoagiului, comuna Întregalde, a rămas neasigurată și ar fi sustras, din interiorul acesteia, suma de 200 de lei.

Asupra celor doi bărbați, care au fost identificați de polițiști pe raza localității Dealul Geoagiului, a fost găsită suma de bani sustrasă, aceasta fiind restituită păgubitei.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Numărul cazurilor COVID scade în județul Alba: 5 infectări identificate după 80 de teste

Publicat

Numărul de cazuri noi de COVID s-a redus semnificativ în ultimele zile, potrivit datelor oferite de DSP Alba. Au fost înregistrate 5 infectări, din 80 de teste PCR și rapide. 

La Alba Iulia, Aiud și Blaj a fost identificat câte un caz, iar la Săliștea, 2 cazuri. La nivelul întregului județm 328 de persoane sunt încă infectate cu virusul.

De la începutul colectării datelor oficiale despre pandemiei, în județ au fost înregistrate aproape 60.000 de infectări.

Numărul deceselor a ajuns la 1.309.

Cu o zi în urmă erau 9 cazuri anunțate.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Universitatea din Alba Iulia introduce o lună de CURSURI ONLINE în primul semestru. Care este motivul

Publicat

Noul an universitar a început pentru studenții Universității ” 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Senatul instituției a luat decizia ca primele opt săptămâni din primul semestru să fie ținute față în față, iar luna decembrie să fie în format online. 

Decizia de a susține cursuri online în luna decembrie a fost luată de Senatul UAB ca și o măsură de reducere a consumului de curent electric și gaze naturale, pentru a se alinia la deciziile naționale și europene, în ceea ce privește reducerea consumului de utilități.

Apoi, din luna ianuarie a anului 2023 toate cursurile se vor relua cu prezență fizică.

Hotărârea Senatului UAB

”Se aprobă modalitatea de desfășurare a activităților educaționale în semestrul I al anului universitar 2022-2023, după cum urmează:

„Pentru studiile universitare de licență și masterat toate activitățile didactice (activități de tip cursuri, seminarii, laboratoare, lucrări practice) se vor desfășura în sistem față în față, în spațiul universitar de la data de 03.10.2022 până la data de 25.11.2022.

În perioada 26.11.2022 – 23.12.2022 activitățile didactice se vor desfășura online, cu respectarea ponderilor maxime prevăzute de standardele Aracis.

În perioada 09.01.2023 – 22.01.2023 toate activitățile didactice (activități de tip cursuri, seminarii, laboratoare, lucrări practice) se vor desfășura în sistem față în față, în spațiul universitar.

În perioada sesiunii de examen, inclusiv examenul de finalizare studii licență/masterat, 23.01.2023 – 19.02.2023, toate formele de evaluare se vor desfășura în sistem față in față, în spațiul universitar”, se arată în documentul citat.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Situație ciudată la Alba Iulia: O femeie s-a întors acasă după 3 zile și a găsit un bărbat mutat în casa ei. Acesta a fost reținut

Publicat

Situație ciudată la Alba Iulia. O femeie s-a întors acasă după 3 zile și a găsit un bărbat mutat în casa ei. 

La data de 2 octombrie 2022, în jurul orei 22,00, o femeie din Alba Iulia a sesizat Poliției Municipiului Alba Iulia, prin 112, faptul că, îndocându-se la domiciliu după 3 zile, a găsit în interiorul locuinței sale din cartierul Micești, o persoană străină.

La fața locului s-a deplasat patrula de siguranță publică, care a identificat un bărbat de 41 de ani, din Alba Iulia, iar în urma cercetărilor a rezultat că acesta ar fi pătruns în locuință, prin efracție, în urmă cu două zile și ar fi rămas acolo.

Potrivit polițiștilor, asupra acestuia au fost găsite mai multe bijuterii din aur, un ceas și un telefon mobil, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, aparținând proprietarilor casei.

Față de bărbat, a fost luată măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 3 octombrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax