Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În Alba, o nouă campanie „Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc – PNDR vine în satul tău”

Publicat

În urma deselor întâlniri şi discuţii avute cu cetăţeni din judeţ, prefectul Gheorghe Feneşer a constatat o acută lipsă de informare a acestora cu privire la posibilităţile de accesare a fondurilor europene. Pentru ca aceștia să fie mai bine informați, în următoarea perioadă se va desfășura în spațiul rural din județul Alba, o campanie de informare numită „Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc – PNDR vine în satul tău”.

Prefectul judeţului Alba, Gehorghe Feneşer apreciază ca extrem de importantă informarea promptă a beneficiarilor asupra tuturor posibilităţilor pe care aceştia le au pentru a accesa cât mai corect şi facil fondurile europene.

În acest sens, prefectul Gheorghe Feneşer a contactat reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, solicitând organizarea în judeţul Alba a unei caravane de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a răspuns pozitiv solicitării prefectului de Alba, urmând ca în viitorul apropiat să se desfăşoare în spaţiul rural din judeţ o o nouă campanie de informare „Caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc – PNDR vine în satul tău”.

Campania are în vedere acordarea informaţiilor specifice derulării fondurilor europene acordate prin PNDR. În acelaşi timp, se urmăreşte crearea unui climat de încredere prin prezentarea unor proiecte de succes, astfel încât să se asigure un impact pozitiv al receptării informaţiilor. Scopul final este creşterea indicelului de absorbţie efectivă şi corectă a fondurilor nerambursabile acordate prin PNDR.

„Proiectul va asigura promovarea informaţiilor privind accesarea fondurilor nerambursabile acordate prin FEADR, către un număr reprezentativ de cetăţeni, astfel încât să asigure cunoaşterea sau luarea la cunoştinţă a măsurilor de finanţare, a schemelor de plăţi directe aferente Axei II şi a exemplelor de succes, a condiţiilor, documentelor necesare şi etapelor de accesare a FEADR, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor ce revin beneficiarilor FEAD”, precizează prefectul judeţului Alba, Gheorge Feneşer.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax