Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Caravană de screening pentru cancerul de col uterin la Sebeș și în comunele din jur, organizată de spitalul din Târgu Mureș

Publicat

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinte și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu – Mureș, anunță lansarea Caravanei de screening în cadrul unui program de prevenție, depistare precoce al cancerului de col uterin, în Regiunea Centru. 

Obiectivul proiectului este creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenței crescute a cancerului de col uterin din România.

”Demersul nostru își propune să atragă toți factorii sistemului de sănătate si autoritățile locale și regionale în crearea unui cadru funcțional pentru sprijinirea accesului la informații și servicii de prevenire a cancerului de col uterin pentru toate femeile din regiunea Centru”, au transmis reprezentanții spitalului din Târgu Mureș.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 29 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare Babeş-Papanicolau, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Practic, este vorba despre un cabinet ginecologic mobil.

Programul caravanei: 

Evenimentul Caravana de Screening se va desfășura la Casa de Cultură din Sebeș, marți, 17 mai 2022 orele 11.00.

De asemenea, sunt vizate comunele din apropierea Sebeșului:

Luni, 16 mai:

  • Vinţu de Jos – începând cu ora 17.30
  • Pianu – începând cu ora 18.30

Miercuri, 18 mai

  • Dostat – începând cu ora 17.30
  • Șpring – începând cu ora 18.30.

În cadrul acestor evenimente vor avea loc acţiuni de informare-educare-conştientizare cu scopul de a atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivelul regiunii Centru, de a creşte numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi, potrivit inițiatorilor.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax