Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Caravana literară” a Bibliotecii Județene Alba, în vizită la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”

Publicat

sc

Marți, 31 octombrie „Carava literară a scriitorilor în școală” va poposi la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Proiectul inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara, Inspectoratul Școlar Județean Alba și Școala gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia are ca scop familiarizarea elevilor cu servicile de bibliotecă și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de mebrii comunități pe care o deservește.

În cadrul întâlnirii de marți vor avea loc prezentări de carte, lansări de carte și vor fi oferite elevilor prezenți cărți cu autograf din partea scriitorilor care vor lua parte la eveniment. Vor fi prezenți alături de elevi școlii Felicia Colda, Daniela Floroian și Petre Paul.

Citește și 15 ianuarie: 170 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu. „Luceafărul”, cel mai lung poem de dragoste

Cu acest prilej Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va dona biblioteci școlii, în cadrul unui schimb interbibliotecar, un set de volume apărute într-un format de lux, sub egida bibliotecii și a Academiei Române, din opera marelui scriitor Ion Agârbiceanu.

De menționat că tânărul scriitor albaiulian Petre Paul este absolvent al Școlii Gimnaziale ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia, școală în care a și făcut primele încercări literare fiind încurajat permanent de profesoara sa Miruna Furdui. În prezent Petre Paul este elev în clasa a XI-a la Colegiul ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și se află deja la apariția celui de-al doilea roman al său intitulat ,,Un cerc vicios”. Cartea va fi prezentată cu acest prilej de Silvan Stâncel, managerul Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba și de profesoara Miruna Furduiu de la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

Proiectul face parte de Programul minimal al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba pe anul 2017, 4 Animație Culturală /4.10Caravana literară scriitori în școală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax