Connect with us
Publicitate

BLAJ

Cardinalul greco-catolic Lucian Mureșan împlinește 56 de ani de când a fost hirotonit preot, în plină clandestinitate

Publicat

Cardinal Lucian Mureșan, liderul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, sărbătorește astăzi 56 de ani de la hirotonirea preoțească.

La 19 decembrie 1964, în plină persecuție împotriva Bisericii Greco-Catolice, a primit cu bucurie darul preoției prin punerea mâinilor Episcopului auxiliar al Maramureşului, Dr. Ioan Dragomir.

Devenind astfel preot în clandestinitate, începe o intensă activitate pastorală ocupându-se cu multă dăruire de grija spirituală a sufletelor, motiv pentru care în anul 1990, Sfântul Ioan Paul al II-lea l-a numit episcop al eparhiei de Maramureș.

Patru ani mai târziu, a fost numit Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Acestei Biserici, Papa Benedict al XVI-lea i-a atribuit în anul 2005 un grad mai înalt, astfel încât Mitropolitului Lucian i s-a încredințat titlul de Arhiepiscop Major.

În anul 2012, pentru meritele sale în Biserică, Arhiepiscopul Lucian Mureşan a fost creat Cardinal.

Sursa: bisericaunita.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. kretz

    duminică, 20.12.2020 at 16:53

    nu strica sa aflam niste detalii despre acest act de mare curaj: in ce context a fost hirotonisit, unde şi ce slujbe a facut in ilegalitate. asta pt ca nu doar el si episcopul au fost curajosi ci si credinciosii greco-catolici care au apelat la serviciile lui religioase si nu l-au denuntat la securitate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax