Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cardinalul Leonardo Sandri, trimisul Papei Francisc, program liturgic la catedrala ”Sfânta Treime” din Blaj

Publicat

Duminică 5 iunie 2022, la ora 10.00, în Sărbătoarea Fericiților Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească în catedrala „Sfânta Treime” din Blaj, cu ocazia aniversării a trei ani de la vizita Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj.

Celebrarea va fi prezidată de Cardinalul Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, în prezența cardinalului Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, a Excelenței Sale Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și a membrilor Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

DOCUMENTAR ALBA24: Cine sunt martirii greco-catolici beatificați de Papa Francisc pe Câmpia Libertății de la Blaj

Celebrarea va putea fi urmărită în direct pe postul de televiziune Maria TV și Radio Blaj TV online.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de corala „Catolica” din Brașov. Totodată, la eveniment și-au anunțat prezența oficialități locale și centrale.

La Blaj, trimisul Sfântului Părinte va marca aniversarea a trei ani de la vizita apostolică din 2 iunie 2019 în Mica Romă.

În după-masa zilei de sâmbătă 4 iunie, Înaltul Prelat va vizita centrul pentru refugiați din Blaj „Casa Milostivirii – Papa Francisc”, urmând a participa apoi la ora 18,00 la deschiderea sesiunii ordinare a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

În continuare, duminică, 5 iunie, de la ora 10.00, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale va concelebra Sfânta Liturghie alături de Episcopii Greco-Catolici din România, în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj.

În aceeași zi, la ora 16.30, Cardinalul Leonardo Sandri va participa la un moment de rugăciune în biserica greco-catolică din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj, lăcaș de cult dedicat comunității rome din oraș care a fost vizitat de Sfântul Părinte în urmă cu trei ani, și a cărei piatră de temelie a fost binecuvântată de Eminența Sa în toamna anului 2017.

”Data de 2 iunie 2019 rămâne întipărită în inimile românilor. Biserica Blajului l-a primit cu dragoste pe Succesorul Sfântului Petru și a trăit un eveniment unic și mult așteptat: beatificarea celor Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, pe Câmpia Libertății din Blaj.

Ziua istorică s-a încheiat cu întâlnirea Sanctității Sale Papa Francisc cu comunitatea romilor din cartierul Barbu Lăutaru, unde s-a reafirmat grija Bisericii Catolice față de periferiile existențiale ale societății noastre” a transmis biroul de presă al Eparhiei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax