Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Carduri de masă care vor înlocui tichetele, lansate în curând pe piaţă. Vor putea fi folosite asemenea unui card bancar

Publicat

card de masa Visa, împreună cu băncile comerciale vor emite din acest an carduri de masă și carduri cadou care să înlocuiască tichetele de masă pe hârtie. Noile posibilități de plată vor avea o arie mai mare de folosire, transmit reprezentanții Visa Europe.

Potrivit directorului regional pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia al Visa Europe, Cătălin Creţu, cardurile de masă înlocuiesc tichetele de masă şi au o arie mai mare de folosire.

Cătălin Crețu a precizat că nu vor mai fi probleme cu restul la cumpărături, dacă plata s-a făcut cu acel card de masă.

De asemenea, Crețu a transmis că s-au făcut demersuri care s-au concretizat în modificarea legii, astfel încât cetățenii pot să plătească oricât prin acest tip de instrument de plată şi să plătească fix. Totodată, cardurile de masă permit efectuarea de plăţi cu valori mai mici decât valoarea nominală a unui tichet, care în prezent este de 9,41 lei/zi lucrată.

Potrivit oficialului Visa Europe, cardurile de masă Visa vor fi acceptate în reţeaua celor 130.000 de comercianţi din domeniul alimentar cu care aceștia au contracte la nivel naţional.

Noile carduri de masă vor conține un cip, iar tranzacţiile vor fi aprobate de beneficiar prin introducerea codului PIN. Tehnologia utilizată se numește „contactless” și permite efectuarea de plăţi rapide, fiind astfel o alternativă modernă şi sigură la tichetele de masă pe hârtie. Totodată, valabilitatea suportului card pentru tichetele electronice este de 4 ani şi acestea nu mai necesită tipărire şi costuri cu serviciile de curierat de la emitent la angajator.

Cardurile vor beneficia, de asemenea, de scutire de la plata taxelor social-salariale, deductibilitate de la plata impozitului pe profit şi un cost pentru angajator cu 32% mai mic decât dacă ar acorda aceeaşi sumă sub formă de numerar.

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax