Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cardurile bancare ar putea fi înlocuite cu un nou sistem de plăţi. Care sunt variantele

Publicat

card credit

Cardurile de credit ar urma să fie înlocuite cu alt sistem de plată. Este vorba despre transferuri de bani digitale, prin intermediul telefoanelor inteligente sau al altor dispozitive, fără comisioane sau unele reduse.

Cardurile de credit este că nu sunt 100% sigure, fraudele de acest fel fiind dese. De asemenea, deţinătorii de carduri nu sunt scutiţi de taxe din partea băncilor, iar de multe ori cardurile nici măcar nu sunt acceptate peste tot în lume. În plus, comoditatea opţiunilor digitale, în comparaţie cu cashul şi cu cardurile de credit, este un alt motiv pentru care plasticul va fi eliminat treptat.

Aşa-numitele plăţi peer-to-peer au devenit tot mai populare, mai ales pentru că nu practică comisioane la fel de mari ca în cazul cardurilor, nici la tranzacţii, nici la procesare. Toate acestea în timp ce rămân mult mai sigure decât cardurile de credit. Cea mai răspândită platformă de plăţi peer-to-peer este PayPal, cu peste 200 de milioane de conturi active în întreaga lume. Sunt şi alte aplicaţii care încearcă să prindă PayPal din urmă, precum Venmo, Upwork sau Fiverr, iar asta arată un adevăr important. Chiar şi pentru cele mai multe plăţi online, cardurile nu mai sunt la fel de necesare.

Potrivit unor studii FDIC, tot mai mulţi oameni ales să evite complet cardurile de credit. Smartphone-urile se dezvoltă aşadar ca fiind cea mai promițătoare alternativă.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax