Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cardurile de sănătate, din nou blocate: „Este bătaie de joc faţă de pacienţi, medici şi farmacişti”

Publicat

card sanatate

Sistemul cardurilor de sănătate nu a funcţionat, marţi dimineaţa, iar probleme similare au fost şi luni şi vineri, potrivit preşedintelui Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, dr. Rodica Tănăsescu.

Oficial, CNAS a comunicat marţi că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate era indisponibilă din cauza unor probleme tehnice, marţi, între orele 7.00 şi 9.40.

„Tot sistemul de sănătate este afectat atunci când platforma informatică a cardului de sănătate nu funcţionează. Nu putem valida serviciile medicale, nu putem valida reţetele. S-a întâmplat şi ieri dimineaţă, s-a reuşit spre prânz rezolvarea problemei, la şi vineri. Lucrăm în conditii de risc şi ne batem joc de pacienţi fără voia noastră. Eu cred că acest sistem informatic trebuie reevaluat pentru că acum este bătaie de joc faţă de pacienţi, faţă de medici şi farmacişti”, a declarat, la Digi 24, dr. Rodica Tănăsescu, conform News.ro.

Ea a spus că de fiecare dată când sunt aceste probleme răspunsul CNAS este acelaşi, respectiv că problema este în curs de remediere şi că pot fi eliberate reţete offline. „Din păcate, se întâmplă să dăm reţete offline, pentru că ne este ruşine de pacienţi, apoi ne trezim că ne sunt imputate aceste servicii. Eliberăm reţete offline pe răspunderea noastră”, a adăugat preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, citată de stiripesurse.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bomba Atomica

    marți, 07.11.2017 at 12:06

    demisia e singura rezolvare ! CNAS , guvernul sa fie dus la parnaie !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax