Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cardurile de sănătate sunt din nou funcționale, după trei zile. Ministerul Sănătății pregătește modificări la sistemul de validare a serviciilor

Publicat

card sanatateSistemul cardului național de asigurări de sănătate a fost readus în stare de funcționare joi, la ora 11.00, după peste 3 zile în care nu a funcționat, iar în continuare sunt luate măsuri tehnice de consolidare a acestuia. Ministerul Sănătății și CNAS lucrează în regim de urgență la elaborarea proiectului unei Hotărâri de Guvern care să permită relaxarea regimului de raportare și validare a serviciilor efectuate în intervalul de timp de la apariția incidentului și până la soluționarea acestuia, anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate, într-un comunicat.

Potrivit CNAS, în data de 12 octombrie, pe parcursul întregii zile, s-au prescris 19.000 de reţete on-line şi s-au eliberat medicamentele pentru 16.000 dintre acestea, în ziua de 13 octombrie, până la orele 12.00, s-au prescris 145.000 de reţete on-line şi s-au eliberat medicamentele pentru 129.000 dintre acestea.

Totodată, dacă numărul serviciilor medicale raportate şi validate on-line în întreaga ţară fost de 300.000 pe tot parcursul zilei de 12 octombrie, în data de 13 octombrie, până la orele 12.00, s-au raportat şi validat on-line 797.000 de servicii medicale.

Pentru a evita ca incidentele de funcţionare a uneia din componentele Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) să perturbe activitatea furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu sistemul asigurărilor sociale de sănătate, Ministerul Sănătăţii şi CNAS lucrează în regim de urgenţă la elaborarea proiectului unei Hotărâri de Guvern care să permită relaxarea regimului de raportare şi validare a serviciilor efectuate în intervalul de timp de la apariţia incidentului şi până la soluţionarea acestuia.

sursa: hotnews.ro, cnas.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax