Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Care a fost cea mai mare despăgubire prin poliță RCA, anul trecut. Pentru ce a fost plătită

Publicat

Cea mai mare despăgubire plătită de asigurătorii din România anul trecut, în baza poliţelor obligatorii RCA, a fost de peste 7,1 milioane lei.

A fost acordată ca urmare a unui vătămări grave cauzate de un accident rutier, se arată într-un comunicat al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

În anul 2022, companiile de asigurări membre UNSAR au achitat pentru primele 10 cele mai mari daune rezultate din accidente de vehicule despăgubiri în valoare de 36,5 milioane de lei, conform unei analize realizate la nivelul asociaţiei.

Potrivit organizaţiei, despăgubirile totale plătite la nivel de piaţă în baza poliţelor RCA sunt mult mai mari în condiţiile în care

  • în fiecare zi calendaristică din 2022, s-au plătit despăgubiri de peste 10 milioane lei pentru cele aproximativ 400.000 de dosare de daună deschise în urma accidentelor rutiere.

Dauna medie a crescut cu 10%

În prima jumătate a acestui an, dauna medie plătită în baza poliţelor RCA a crescut cu 10%, conform datelor oficiale ale Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră a lansat recent Carta Albă a Siguranţei Rutiere. Este un document strategic cu bune practici, scenarii şi obiective pentru următorii ani.

Acesta reuneşte iniţiativele şi propunerile membrilor fondatori ai Coaliţiei, în linie cu obiectivele angajate de Guvernul României. Prin Carta Albă, Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră se angajează, totodată, să contribuie la crearea unui cadru legal care să plaseze securitatea rutieră din România la standarde europene.

Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii din România, membri ai UNSAR, plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică, potrivit Agerpres.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax