Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Care este data propusă pentru alegerile locale 2020. Autoritatea Electorală Permanentă a finalizat proiectul de lege

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat un proiect legislativ prin care propune ca alegerile locale să aibă loc în 27 septembrie 2020. Actul normativ trebuie să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie.

Proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora a fost elaborat de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), au informat vineri reprezentanții instituției, într-un comunicat de presă.

AEP precizează că proiectul de lege prevede în principal: „stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020 în ziua de duminică 27 septembrie 2020, ţinând cont şi de suprapunerea cu perioada electorală a alegerilor parlamentare la termen şi o serie de măsuri tehnice de natură să îmbunătăţească modul de derulare a alegerilor locale din 2020”.

Potrivit comunicatului de presă, proiectul de lege a fost elaborat cu respectarea derogării de la prevederile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 115/2015, în sensul că data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabilește prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.

”Prin urmare, proiectul de lege ar trebui să intre în vigoare cel târziu la data de 29 iulie 2020”, se precizează în comunicatul AEP.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax