Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Care este perioada cea mai îndrăgită din școală, de către români. Materii și profesori preferați

Publicat

educatie

Românii spun că liceul a fost cea mai frumoasă perioadă din școală. Consideră că ese perioada în care se leagă prietenii de durată și își aduc aminte de profesorii preferați ca fiind în special cei de română.

Datele se regăsesc într-un studiu citat de hotnews.ro, potrivit căruia jumătate dintre românii din mediul urban care au absolvit cel puțin liceul declară că aceasta este perioada care le-a plăcut cel mai mult din școală.

Urmează facultatea, care a fost desemnată perioada preferată din școală de către 38% dintre românii care au absolvit cel puțin aceasta formă de învățământ.

Liceul este și perioada în care se leagă prietenii de durată – 70 % dintre românii din mediul urban au rămas prieteni cu colegii de liceu.

Materii preferate

Limba română și matematica ocupă primul loc, la egalitate, în preferințele românilor: 44% au declarat că materia preferată a fost limba română, respectiv matematica. Urmatoarele materii îndrăgite de români sunt, în ordine: geografia (43%), limbile străine (42%), istoria (35%), biologia (28%), fizica (25%), educația fizică (22%), chimia (22%).

Profesori

În ceea ce privește profesorii preferați, pe primul loc sunt menționati profesorii de limba română (44%), urmați de profesorii de matematică (39%), limbi străine (38%), geografie (29%), istorie (29%), fizică (22%), educație fizică (19%), chimie (18%).

Românii din mediul urban își percep profesorii ca fiind în primul rând dedicați (56%), apoi implicați (54%) și în al treilea rând exigenți (51%).

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax