Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Care este procentul cazurilor de coronavirus în rândul elevilor. Declarațiile premierului, înainte de începutul anului școlar

Publicat

Înainte de începutul anului școlar, procentul cazurilor de coronavirus în rândul elevilor este de 6,3%, potrivit premierului Ludovic Orban.

„6,3% dintre cazurile de coronavirus sunt copii de vârstă școlară, fără să fie școală. (…) A existat o răspândire a virusului și pe această populație.

Riscurile sunt foarte mici. Majoritatea tinerilor nu dezvoltă forme grave”, a declarat premierul Ludovic Orban, la digi24.ro.

În legătură cu posibila evoluție a cazurilor după începerea școlii, Orban consideră că „totul depinde de măsura în care oamenii se conformează. E rău cu mască, dar e mai rău fără mască. Toți copiii trebuie să poarte masca la școală, toți profesorii și tot personalul nedidactic. În timpul orelor, riscul va fi foarte mic. În pauza de recreație trebuie o ușoară atenție”.

În opinia sa, „cea mai mare dificultate e predarea online”.

„Noi avem clase mari, de 32-34 de elevi. (…) Restructurarea claselor e greu de făcut, înseamnă mai multe clase, mai mulți profesori care să predea”, a spus Orban.

Premierul a mai spus că atunci când vor exista 3-5 copii infectați cu noul coronavirus într-o școală, atunci cursurile se vor suspenda în acea unitate.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax