Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Care este traseul final al centurii Cluj în regim de autostradă. Cum se va descongestiona traficul în oraș și în Florești

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a anunțat miercuri, 13 noiembrie, varianta finală de traseu a viitoarei centuri ocolitoare a Clujului, la profil de autostradă. Este vorba de traseul numit V8, lung de 38 de kilometri, cu capătul vestic dincolo de Gilău și capătul estic dincolo de Apahida.

Șoseaua ar urma să aibă 20 de noduri rutiere, unde se va conecta prin bretele de circulație cu actuala rețea rutieră, scrie G4Media.ro.

De la această investiție se așteaptă descongestionarea traficului în Cluj-Napoca, dar și pe cel mai aglomerat tronson de șosea din țară, cel dintre Cluj-Napoca și Florești, unde se ajunge la peste 70.000 de vehicule/zi.

Potrivit traseului publicat joi, primul nod, cel mai vestic, va conecta centura la DN 1, apoi șoseaua va ocoli pe la nord comuna Gilău, și va face joncțiunea cu Autostrada Transilvania, la nodul 2. Apoi, va ocoli, tot pe la nord, Floreștiul, cea mai mare comună din țară.

În Cluj-Napoca, centura va intra în apropiere de hipermarketul Cora, va traversa capătul dinspre Florești al cartierului Mănăștur, de la nord spre sud, apoi va vira spre est prin pădurea Făget, cu un nod prevăzut să deservească zona Câmpului, cu intensă dezvoltare imobiliară.

Traseul ajunge apoi în punctul extrem sudic, unde va exista un nod pentru cartierul select Colonia Făget, iar apoi „taie” Feleacul, făcând joncțiunea cu Calea Turzii, principala arteră de intrare în Cluj-Napoca dinspre București.

Mai departe, șoseaua ocolește pe la sud zona în dezvoltare Becaș, străbate noul cartier Borhanci, și iese în capătul cartierului Gheorgheni, în apropiere de parcul sportiv, cu noduri rutiere în toate aceste puncte. În continuare, centura traversează proiectatul cartier Sopor, după care urcă spre nord, prin cartierul Someșeni, cu un nod lângă aeroport și apoi lângă fabrica Emerson.

De aici, traseul coincide cu actuala șosea de ocolire spre Apahida, care va fi modernizată la nivel de autostradă.

Știrea completă pe: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate