Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Care sunt beneficiile jocului cu păpuși? (P)

Publicat

Vă amintiți că vă jucați cu figurine, cu o casă de păpuși sau cu mașinuțe de curse? Toate aceste lucruri sunt clasificate drept „joacă în lumea mică”. Știați că joaca în lumea mică are câteva beneficii enorme pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră?

De ce este benefică joaca în lumea mică?

Unele dintre cele mai puternice amintiri din copilărie sunt asociate cu acest tip de joacă. Amintirile pe care vi le puteți aminti clar din copilărie sunt sinapse care s-au format și au fost stocate în creierul dvs., așa că, dacă vă puteți aminti clar unele jocuri din lumea mică, ceea ce majoritatea dintre noi putem face, acest lucru vă arată cât de impactant poate fi acest tip de joacă!

În esență, joaca în lumea mică este o joacă de prefăcătorie cu figurine și păpuși care îi încurajează pe copii să creeze lumi jucăușe și detaliate, în miniatură. După cum am menționat deja, poate vă amintiți că vă jucați cu o păpușă sau figurine în copilărie și, opțiunile din zilele noastre sunt nesfârșite; ferme, zâne, pompieri și figurine mici.

Jocul cu lumi mici este una dintre cele mai benefice activități în care se poate implica copilul dumneavoastră.

Principalele beneficii ale jocului în lumea mică

Joaca în lumea mică îi încurajează pe copii să dezvolte narațiuni, ajutându-i să povestească.

Poate că v-ați văzut copilul dând voci personajelor, sau poate că ați fost implicat în jocul cu lumea mică al copilului dumneavoastră și aveți experiența directă a cât de specifice pot fi narațiunile copiilor atunci când vine vorba de povestirea pentru jocul cu lumea mică.

Copilul dvs. absoarbe informații de la dvs., din cărți, de la televizor și de la observarea oamenilor. Joaca în lumea mică îi permite să pună cap la cap toate aceste informații și să își dezvolte propria poveste. Tot ce trebuie să faceți este să le oferiți recuzita! O selecție largă de oameni, animale și tipuri de clădiri îl va ajuta pe copilul dumneavoastră să vină cu propriile idei, cu cât mai aventuroase, cu atât mai bine – gândiți-vă să amestecați dinozaurii cu o școală!

Joaca în lumea mică le oferă copiilor un prilej sigur de a repeta experiențele

Jocul de prefăcătorie poate fi foarte util atunci când copiii au nevoie să repete ceva pentru a procesa experiența. Pozitivă sau negativă, poate că a existat o ocazie în care un copil ar putea dori să repete o experiență pentru a o înțelege. De exemplu, dacă a existat o ocazie în care a fost dificil să împartă o jucărie, un copil poate reconstitui acest lucru în timpul jocului cu lumea mică. Acest lucru îl poate ajuta pe copil să vadă punctul de vedere al altcuiva. Folosirea jocurilor cu o păpușă într-o configurație de acasă poate sprijini copilul dumneavoastră cu ceva de genul acesta.

Joaca în lumea mică stimulează stima de sine și încrederea în sine a copiilor

În jocul în lumea mică, copiii își pot explora propriile idei. Uneori, în timpul jocului, copiii au tendința de a urma exemplul celorlalți, acest lucru poate fi foarte util pentru a extinde jocul și pentru a menține un joc în desfășurare. Atunci când copilul dumneavoastră are ocazia de a crea o lume mică pentru el însuși, îi permite să testeze idei și să își sporească încrederea în sine, ceea ce îl va ajuta în viitor atunci când se va juca în grup.

Cel mai bine este să nu vă întrerupeți copilul atunci când este implicat în acest tip de joacă, așa că luați în considerare posibilitatea de a o înființa atunci când aveți o dimineață sau o după-amiază liberă.

Jocul cu lumea mică dezvoltă controlul motor fin al copiilor

Având control asupra figurilor, copiii trebuie să își folosească palmele sau strângerea cu cleștele. Ambele sunt esențiale pentru dezvoltarea mușchilor necesari pentru a învăța să folosească un creion, să se îmbrace și să se lege la șireturi. Dar nimic din toate acestea nu este posibil fără mușchii motori fini dezvoltați, așa că, cu cât se joacă mai mult cu o păpușă sau figurine mici – cu atât mai bine! Animale, oameni sau zâne, urmăriți interesul copilului dvs. și abilitățile motorii fine vor urma.

Joaca cu lumea mică îi ajută pe copii să înțeleagă lumea

Lumea este mare și complicată- există multe tipuri de locuri, oameni, locuri de muncă și medii despre care trebuie să învățați. Este destul de greu de înțeles ca adult, așa că, ce modalitate mai bună de a explora, decât prin joacă? Ați putea crea o pădure tropicală amazoniană, o secție de poliție, o grădină zoologică, o școală pentru păpuși Disney Princess sau un loc cu totul imaginar.

Cel mai bun mod de a vă implica copilul în acest tip de joacă este să creați o invitație la joacă. Păpușile sunt perfecte pentru acest tip de joacă și pot fi adaptate la orice îl interesează pe copilul dumneavoastră. O păpușă ar putea deveni regină pentru o zi și poate că iepurașul din pluș ar putea merge într-o navă spațială. Oare unde veți merge și ce veți descoperi împreună? Jucați-vă cu plăcere!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax