Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice.

Merele: Sunt o sursă bună de fibre și antioxidanți. Consumul regulat de mere poate contribui la sănătatea inimii, la menținerea greutății corporale și la reducerea riscului de afecțiuni cronice.

Avocado: Bogat în grăsimi sănătoase, fibre, potasiu și alte nutrienți, avocado poate contribui la sănătatea inimii, la controlul greutății și la creșterea nivelului de colesterol bun.

Afinele: Sunt bogate în antioxidanți și substanțe nutritive care pot sprijini sănătatea creierului, a sistemului cardiovascular și a pielii.

De asemenea, pot ajuta la controlul zahărului din sânge și la reducerea inflamației.

Bananele: Sunt o sursă bună de potasiu, fibre și vitamine, precum vitamina C și vitamine din complexul B.

VIDEO/FOTO: Prima recoltă de banane produse în Alba Iulia. La cules de fructe exotice, în ”sera cu minuni”

Consumul de banane poate ajuta la menținerea echilibrului electrolitic, la sănătatea inimii și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Kiwi: Bogat în vitamina C, fibre și alte substanțe nutritive, kiwi poate contribui la sănătatea digestivă, la sistemul imunitar și la sănătatea pielii.

Cireșe: Sunt bogate în antioxidanți și pot contribui la reducerea inflamației, la îmbunătățirea somnului și la sănătatea articulațiilor.

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: fructe exotice

Rodiile:

Sunt o sursă excelentă de antioxidanți puternici, cum ar fi acidul ellagic și antocianinele, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării și la reducerea riscului de boli cronice, precum cancerul și bolile de inimă.

Mango: Bogat în vitamina C, vitamina A și fibre, mango-ul poate contribui la sănătatea sistemului imunitar, la sănătatea ochilor și la digestie, potrivit Medical News Today.

Ananasul: Conține o enzimă numită bromelină, care poate ajuta la digestie și la reducerea inflamației. De asemenea, ananasul este o sursă bună de vitamina C și mangan.

Papaya: Este bogată în enzime digestive, precum papaina, care pot ajuta la digestie și la absorbția nutrienților.

Papaya conține, de asemenea, o gamă variată de vitamine și antioxidanți.

Fructele de pădure (zmeură, căpșuni, mure): Sunt bogate în antioxidanți, vitamine și fibre, care pot contribui la sănătatea inimii, la controlul greutății și la reducerea riscului de boli cronice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax