Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Care sunt joburile preferate de români în străinătate și țările ce atrag cei mai mulți candidați

Publicat

Majoritatea celor care aleg un loc de muncă în afara țării sunt tineri, aflați la începutul vieții profesionale și fără experiență. Cele mai căutate țări de români care vor să muncească peste hotare sunt Germania, Marea Britanie și Olanda.

Germania este țara care atrage cel mai mult candidații, joburile disponibile pentru această țară înregistrând puțin peste 100.000 de aplicări. Este urmată, la scurtă distanță, de Marea Britanie și de Olanda, scrie startupcafe.ro, citând ejobs.

În top 10 destinații căutate pentru relocare sunt Franța, Polonia, Belgia și Spania. Italia nu se mai regăsește pe primele locuri, o schimbare majoră față de acum 10 ani și chiar mai puțin de atât, când era în topul preferințelor candidaților.

Mai rare sunt aplicațiile pentru joburi în Arabia Saudită, Canada, Qatar, Cipru, Cehia și Statele Unite ale Americii.

Candidații preferă locuri de muncă în vânzări, bănci, financiar-contabilitate, alimentație / HoReCa și management. Mai puțin interes este pentru joburile din transport, turism, babysitter / curățenie sau construcții / instalații.

sursa: startupcafe.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax