Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Care sunt marile companii care și-au retras reclamele de la România TV, după emisiunile despre moartea jurnalistei Iulia Marin

Publicat

Mari companii, printre care GlaxoSmithKline, Penny, Procter & Gamble, cu multe branduri, nu mai au reclame pe România TV de când postul de televiziune a început să facă emisiuni despre Iulia Marin, jurnalista care s-a sinucis.

„Ne întrebăm dacă e normal ca un om bolnav psihic, cu grave tulburări comportamentale să presteze la vedere în presă”, „N-aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine”, „Informații cutremurătoare. Cum a fost Iulia împinsă spre sinucidere” sunt numai câteva dintre comentariile găzduite de postul TV.

Mai multe publicații, printre care și Alba24, au transmis un protest față de derapajele România TV.

  • Ne adresăm următoarelor autorități publice, dar ne adresăm și organizațiilor din domeniul publicității, precum și firmelor private care își derulează campanii publicitare pe postul de televiziune România TV. Aveți aici transcrierea acestei emisiuni. Oricât de rău vă produce lectura, vă rugăm să faceți efortul de a citi, ca să respectăm nu doar șocul din familiile oamenilor atacați direct, dar și oroarea care cuprinde orice om martor la promovarea unor asemenea idei, despre inferioritatea copiilor, părinților și prietenilor noștri bolnavi – se arată în mesajul de protest.

Mai multe companii și-au retras publicitatea

Pagina de Media, citată de ziarul Libertatea, scrie că unele companii au întrerupt publicitatea chiar după prima emisiune, din 19 aprilie, când la RTV s-a spus că „n-aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine”.

Apoi au urmat tot mai multe mărci care au dispărut din calupurile publicitare.

Niciuna nu s-a întors până în acest moment. CNA a decis să amendeze România TV pentru discriminare la adresa persoanelor cu suferințe psihice.

Conform informațiilor de piață, mișcarea a venit din ambele sensuri: clienți care au cerut agențiilor să iasă imediat de pe România TV și agenții de publicitate care au sfătuit clienții că „riscul reputațional dacă rămân este foarte mare”.

Odată cu Vodafone, Zalando şi Player, despre care s-a știut până acum, Ariel, Fairy, Oral B, Lenor, Old Spice, Pantene şi Head & Shoulders au ieșit de pe România TV, scrie Pagina de Media.

„Un mare retailer a avut ultimele spoturi pe 21 aprilie. Este vorba de reţeaua de magazine Penny”, adaugă sursa citată.

Jurnalista Iulia Marin a murit la doar 32 de ani, după o luptă cu suferința psihică și o carieră profesională remarcabilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax