Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Care sunt proiectele județului Alba, finanțate în PNRR. Investiții mari la Colegiul HCC și la Spitalul Județean de Urgență

Publicat

Județul Alba va beneficia de câteva proiecte incluse în Planul Național de Reziliență – PNRR, depus la Comisia Europeană. 

Potrivit deputatului de Alba, Florin Roman, Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia va beneficia de investiții în valoare de 50 de milioane de euro.

De asemenea, alte două proiecte vor beneficia de finanațare: calea ferată Coșlariu – Teiuș – Cluj Napoca și ”Colegiul Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Colegiul HCC va beneficia de reabilitare completă (inclusiv dotări), grație unei linii de finanțare destinată colegiilor din România care sunt mai vechi de 100 de ani.

Potrivit lui Florin Roman, în faza de discuție mai este înființarea în județ a unui centru zonal pentru învățământul dual.

Ce se întâmplă cu drumul expres de la Blaj la autostradă

Drumul expres care ar fi trebuit să lege Blajul de autostradă nu se mai regăsește în PNRR. Autoritățile au preferat să mențină în plan doar investițiile foarte mari în autostrăzi aflate deja în execuție, din cauză că banii trebuie cheltuiți până în 2026.

Deputatul Florin Roman spune însă că finanțarea drumului expres se va face din Planul Operațional Regional 2021-2027.

”S-a schimbat doar sursa de finanțare. Am avut o discuție cu domnul ministru Drulă pe acest subiect și finanțarea pentru acest drum se va face din Planul Operațional Regional. Va fi inclus în masterplanul de transport și va fi emisă o hotărâre de guvern în acest sens. Am fost la minister să discutăm aceste lucruri împreună cu primarul din Blaj Gheorghe Rotar și cu președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel” a declarat pentru Alba24, Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax