Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Care sunt simptomele coronavirusului din China, care îngrijorează toată Europa. Este asemănător cu gripa

Publicat

gripa pneumonie

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 17 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele simptome fiind febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap și tulburările respiratorii, a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.

Adrian Streinu Cercel a declarat pentru HotNews.ro că „tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important”.

  • Care sunt simptomele. Simptomele date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap și tulburări respiratorii.
  • Virusul se transmite de la om la om. În eventualitatea în care la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor vor ajunge persoane care prezintă aceste simptome, ele vor fi întrebate dacă au călătorit în zone afectate de noul coronavirus sau dacă au intrat în contact cu persoane care au călătorit în zonele respective.
  • Există tratament pentru coronavirus? Un tratament care să se adreseze acestui virus nu există în acest moment, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, a explicat managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.
  • Bolnavii pot fi tratați în România. Medicul Adrian Streinu Cercel dă asigurări că, în cazul în care se vor înregistra cazuri de îmbălnăvire pe teritoriul României, „primele cazuri vor fi adresate Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, și aici avem expertiza și cunoștințele necesare ca să putem interveni”.

Ministerul de Externe a emis și o avertizare de călătorie în China. 

Sursă: Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax