Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Carnea de porc s-ar putea scumpi, din cauza creşterii preţurilor la cereale

Publicat

Consultanţii din domeniul agricol estimează o scumpire a cărnii de porc, în condiţiile în care preţurile cerealelor sunt în creştere. Potrivit acestora, fermierii vor fi nevoiţi să mărească preţurile, pentru că, în caz contrar, riscă să intre în faliment.

În ultima perioadă au fost înregistrate creşteri de preţ la cereale de 50% până la 100%, fapt de generează costuri mai mari la nivelul fermelor de creştere a porcilor. Dacă în prezent carnea de porc vie se vinde cu 6 lei pe kilogram, ar urma să ajungă la 7 lei/kg.

Potrivit fermierilor, 70% din costurile pentru creşterea şi îngrăşarea unui porc îl reprezintă nutreţul combinat. Preţul acestuia este cu până la 15% mai mare faţă de cel practicat în primăvară. Scumpiri au fost semnalate la preţul pentru soia, grâu, porumb, de până la 50%.

Trendul ascendent al preţurilor în domeniu corespunde aceleiaşi situaţii regăsite la nivel internaţional, generat, printre altele, şi de condiţiile de secetă extremă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax