Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Carnea de urs provenită din braconaj, donată centrelor sociale. Vânzarea trofeelor de urși va fi interzisă. Lege la Parlament

Publicat

Un proiect de lege depus la Parlament prevede interzicerea vânzării de trofeee de urși. De asemenea, carnea de urs provenită din braconaj va fi donată centrelor sociale.

„Se interzice vânzarea de trofee. Trofeele urșilor se constituie patrimoniu public și se depun la muzeul de vânătoare. Carnea de urs provenită din braconaj cinegetic sau acțiuni de împușcare va fi donată caselor de bătrâni, caselor de copii și spitalelor sau incinerată, după caz”, se arată în proiectul de lege.

Potrivit expunerii de motive, în România, în ultimii 11 ani, au fost uciși ilegaț peste 3.000 de urși bruni.

„Oficial, 2.300 de urși au fost uciși cu girul autorităților, iar restul au fost victimele braconajului dovedit. (…) pentru împușcarea unui exemplar, asociațiile de vânători percep un tarif dcuprins între 5.000 și 20.000 de euro. Pe siteurile pe care își fac reclamă, asociațiile menționează că pentru ursul brun este nevoie de <programare din timp>.

Însă o astfel de <programare> reprezintă în realitate cumpărarea unui ordin de <derogare> pentru împușcarea unui animal protejat. Pretextul emiterii ordinelor de derogare este siguranța publică. Însă motivul real este traficul cu carne și trofee, care se desfășoară sub girul autorităților. (…)

Este necesar ca uciderea urșilor să nu mai poată fi transformată în profit”, se arată în expunerea de motive.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 17.02.2023 at 16:03

    Păi cum să nu fie profit ? Carnea donată este înlocuită cu carnea de porc, iar „beneficiarul” face din ea salam şi-l vinde la un preţ astronomic. Pentru cei cu dare de mână nu este un impediment. Şi ca dovadă, am primit de la cineva din Bucureşti, cumpărat de la…., lângă stadionul Dinamo o bară de salam de urs. Şi acolo nu este un centru social,înţelegeţi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax