Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Carte de condoleanțe pentru Regele Mihai, la Sala Unirii din Alba Iulia. Ce a scris primarul Mircea Hava

Publicat

hava

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, primarul orașului Cugir, Adrian Teban, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Dumitru Fulea, directorul Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu, alături de câteva zeci de cetățeni din oraș și turiști au scris în Cartea de Condoleanțe deschisă la Sala Unirii în memoria Regelui Mihai al României. „Sincere condoleanțe. Am pierdut pe cel mai important om al României. Spiritul rămâne. Alba Iulia rămâne alături de Casa Regală și de tot ce însemnați” a scris Mircea Hava.

Sala Unirii din Alba Iulia, unde se află cartea de condoleanțe, este locul în care au pășit toți regii României. „Majestatea sa nu mai este. A plecat. Dar a plecat fizic, pentru că spiritul lui și ceea ce a făcut pentru România rămâne. Si noi, cei din Alba Iulia, și toți din România, suntem recunoscători. Majestate, o să rămâneți tot timpul în sufletul și inima noastră ca un om care s-a bătut pentru România, ca un om care a făcut lucruri deosebite. Dumnezeu să-l odihnească”, a declarat Mircea Hava.

Directorul general al Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu, a spus că Alba Iulia este parte a istoriei regalității din România, în primul rând ca loc al încoronării primului Rege al României Mari, Ferdinand.

Toți cei care doresc să scrie în cartea de condoleanțe o pot face zilnic până în 16 decembrie, între orele 10,00 și 17,00.

Mihai I a fost pentru prima dată la Alba Iulia în 1929, iar pentru ultima dată în decembrie 2009.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax