Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cartea ”Bunicul meu, Regele Mihai” va fi lansată la Alba Iulia de Nicolae al României. Intrarea va fi liberă

Publicat

Nicolae al României lansează luni la Alba Iulia volumul ”Bunicul meu, Regele Mihai”. Evenimentul are loc luni, 28 martie 2022, la Muzeul Principia, începând cu ora 18.00.

Vor deschide calea prezentării făcute de însuși autorul, muzeograful Ioana Rustoiu, cu un discurs asuprea monarhiei în România: Recuperarea memorialisticii și imaginarului unui secol: monarhia din România (1866-1947), alături de prof.univ.dr.habil. Diana Câmpan, care va oferi publicului o viziune de ansamblu asupra volumului lansat.

În închiderea evenimentului va conferenția Nicolae al României, pentru ca apoi să aibă loc o sesiune de autografe și fotografii, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia.

Cartea ”Bunicul meu, Regele Mihai” a apărut în anul 2021, în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

Fotografiile incluse în acest volum-album au fost alese de Nicolae al României, iar conținutul reprezintă o veritabilă incursiune în viața de familiei a Majestății Sale, prezentat în postura de bunic și cap al familiei.

„Veți întâlni în aceste pagini o perspectivă inedită, de care doar noi, familia, ne-am bucurat până acum. Mihai, «papa» sau «apapa» cum îl numeam noi, familia, știa mereu cum să ne aducă un zâmbet pe buze, reușind totodată să ne învețe ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea. Sunt lecții a căror valoare o simt acum” , spune Nicolae al României.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiul Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Mișcarea pentru Regat și Coroană, filiala Alba.

Accesul în Muzeul Principia este liber și va fi permis în limita locurilor disponibile, iar cartea va putea fi achiziționată de la standul Editurii Vremea, situat la intrare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax