Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cartiere blocate în Alba Iulia din cauza ninsorii abundente. Vezi reacția Primăriei și a Poliției Rutiere

Publicat

Circulația se desfășoară cu greutate pe majoritatea străzilor din Alba Iulia, din cauza ninsorii abundente care cade peste oraș, miercuri după masa. Probleme sunt în zona Străzii Moților și a cartierului Tolstoi, unde, din cauza drumului în pantă, circulația auto este și mai dificilă. În plus, Cartierul Cetate este aproape blocat. 

De dimineașă a plouat, însă, după prânz, ploaia s-a transformat într-o ninsoare cu fulgi mari și deși, astfel încât trotuarele și străzile au fost acoperite în mai puțin de o oră. În centrul orașului, stratul de zăpadă a trecut de 5 centimetri, iar în Cetate, a nins și mai mult.

Citește și O nouă piscină la Alba Iulia, din vara anului 2018. Pool Park cu „Water Bar” şi tobogane, la Hotel Astoria

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au anunțat că s-a împrăștiat material antiderapant încă de aseară, pe arterele principale.

”Având în vedere condițiile meteo, începand de aseară, au demarat mai multe faze specifice pentru a păstra în condiții optime traficul auto. Până în această dimineață s-a împrăștiat material antiderapant pe arterele din oraș și s-a intervenit în urma apelurilor locuitorilor în cartiere precum Oarda de Sus, Pâclișa și Micesti.

Dispeceratul primăriei asigură permanența la numaărul de telefon 813534. În prezent se intervine cu 7 utilaje de pluguit pe drumurile principale ( s-au parcurs o data strazi ca B-dul Ferdinand, Calea Moților, Alexandru Ioan Cuza, 1 Decembrie 1918, dar și străzi din cartierele aparținătoare) pentru îndepartarea mecanică a zăpezii, iar ulterior se utilizează material antiderapant. Dupa aceasta etapa se va inteveni și pe artere secundare. Pentru evitarea situațiilor neplăcute, agenții comerciali care au deschidere la trotuare publice, dar și persoanele fizice, sunt îndemnate să curețe suprafetele aflate în proximitate, conform normelor legale în vigoare” se arată într-un comunicat al Primăriei Alba Iulia.

La rândul lor, polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să încerce să circule mai puțin în această perioadă, în condițiile în care Cartierul Cetate este blocat. Comisarul șef Dan Toma (Poliția Rutieră Alba): ”Cartierul Cetate este blocat în mare măsura, la fel și în centrul orașului sunt foarte multe mașini în trafic. Sfătuim populația să încerce să renunțe pe cât posibil la acest tip de deplasare individuală, cel puțin pe perioada în care administratorul public desfășoară acțiuni de deszăpezire. Până în acest moment nu s-au semnalat evenimente rutiere”.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Batman

    miercuri, 17.01.2018 at 14:26

    daca se da cu material antiderapant si abia dupa cu lama degeaba se mai plimba prin oras…

  2. Stefan

    miercuri, 17.01.2018 at 14:40

    De ce reprezentanții primăriei mint????
    Materialul,poate ajunge prin curtile edililor, nicidecum pe strazi…

  3. A.D.

    miercuri, 17.01.2018 at 18:37

    In Tolstoi n-a trecut nici un plug. Nici un gram de material antiderapant.Desi nu e nevoie sa treaca decat prin zonele in panta ale orasului exact pe aici n-au trecut.Astfel ne riscam viata si sanatatea noastra si a familiei de fiecare data cand ne urcam in masinile noastre cu impozitul platit la zi si cu taxa de drum cei mai prosti dintre noi. Asteptam scutiri barosane pentru impozit anul asta daca nu asa sa le ajute Dumnezeu vinovatilor cum le dorim noi!

    • Alex

      miercuri, 17.01.2018 at 21:05

      Ei își fac planuri și socoteli cu banii obținuți din ridicarea mașinilor nu au timp sa vadă ca afara ii lapoviță nici măcar ninsoare nu ii!!!

  4. Dan C.

    joi, 18.01.2018 at 08:37

    Iarna a venit pe neasteptate si i-au prins nepregatiti ca de fiecare data :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax