Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cartierul supermarketurilor din Alba Iulia: Lidl lângă Profi și Kaufland. Vot pozitiv în Consiliul Local

Publicat

gmaps 1mod

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat proiectul de hotărâre privind construcția unui nou magazin Lidl la Alba Iulia. Magazinul ar urma să fie amplasat în apropierea supermarketurilor Kaufland şi Profi, pe Calea Moţilor la nr. 166. Certificatul de urbanism este pentru suprafeţe de teren înscrise în cinci poziţii CF, solicitarea fiind pentru „construire magazin comercial Lidl, realizare accese şi împrejumuire”.

Dintre consilieri, 16 au votat pentru construcția magazinului, doi contra și trei s-au abținut. Suprafaţa studiată este un teren de 7.803 mp, pe care să fie construit magazinul (1800 mp) şi să fie amenajate 115 locuri de parcare.

Accesul auto şi pietonal se va face de pe Bulevardul Revoluţiei, Aleea Alcalla de Henares și Calea Moților. În oraș mai există un magazin Lidl funcțional, și altul care va fi construit pe locul fostei piețe SIFOR. Cel votat astăzi de consilieri, ar fi cel de-al treilea.

Există țări europene în care supermarketurile sunt amplasate în afara orașului și sunt închise în weekend, ca măsură de protecție pentru micii comercianți locali.

În România nu există asemenea reglementări.

Acesta este cel de-al treilea magazin Lidl la Alba Iulia. Unul este funcțional, iar altul este de asemenea în fază de proiect, în zona magazinului Unirea, pe amplasamentul fostei piețe Sifor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax