Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Căruţaş care transporta lemn furat, amendat de jandarmii din Blaj. Cinci sancţiuni de la începutul anului, pentru astfel de cazuri

Publicat

caruta cu lemne, lemn, caruta, lemn taiat, furt lemne O căruţă încărcată cu lemn furat a fost depistată de jandarmi în Pădurea Cărbunari din zona municipiului Blaj. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată, iar căruţaşul a fost sancţionat contravenţional. De la începutul anului, jandarmii din Blaj au intervenit în cinci astfel de situaţii şi au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 4000 lei.

Începând din luna iulie a anului trecut, în urma modificării şi completării Codului Silvic, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. Drept urmare, după o perioadă de pregătire împreună cu personalul unor instituţii care gestionează fondul cinegetic şi silvic, echipajele din cadrul Jandarmeriei Alba au “ ieşit în teren ” şi au aplicat nu mai puţin de 73 sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.400 lei şi au recuperat aproape 200 mc de lemne sustrase.

De asemenea, în 8 cazuri au fost întocmite acte procedurale, existând suspiciunea existenţei unor infracţiuni silvice. De la începutul acestui an, cinci persoane au fost surprinse în flagrant de jandarmi în timp ce transportau lemne sustrase pentru a le valorifica în interes personal. Fiecare dintre acesta au fost sancţionate cu câte 800 lei, iar lemnele au fost confiscate.

Ultimul caz de acest fel a fost constatat miercuri, 6 ianuarie, când, în urma unei sesizări telefonice, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat de urgenţă în Pădurea Cărbunari din zona municipiului Blaj şi l-a surprins în flagrant pe un localnic, Martin S. în vârstă de 33 de ani, care scosese din rădăcină şi transporta fără aprobare mai mulţi arbori de esenţă carpen şi gorun. Bărbatul a fost oprit, sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 800 lei, iar lemnul a fost confiscat şi returnat proprietarului.

Jandarmii anunţă cetăţenii să semnaleze în continuare astfel de fapte şi îi asigură de întreaga disponibilitate de intervenţie pentru combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor silvice. Chiar dacă în unele cazuri este vorba probabil de cantităţi mici de lemne recuperate, frecvenţa acestor acţiuni şi promptitudinea dovedită de echipajele de jandarmerie poate contribui la impunerea legislaţiei incidente şi, mai mult, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării acestei legislaţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. NICOLAE

    joi, 07.01.2016 at 18:31

    ….ce grav caz, o căruţă, zece ,o sută, aceşti oameni taie lemne pentru ase încălzi ei şi familile lor, copii, sau pate chiar să le vândă pentru acumpăra o pâine în casă copiilor!!! Dar jandarmii şi poliţişti nu văd acele mari TIRURI CU CHIAR DOUĂ REMORCI, ce transportă lemn de esenţă tare sau chiar de brad foarte sănătos, ce trec pe şoselele patriei cam la o jumătate de oră prin acelaşi punct de observare.NU trebuie să mai meargă la pădure să-i prindă, dar nu au curaj să se agăţe de aceştia, de ce ? Pentru că aceştia au în spate firme ale aleşilor, au protecţie şi dacă ajung la procese cu ei pierd si procesul şi chiar şi postul de jandarm sau de poliţist.S-a pus în aplicare o lege a pădurilor, dar aceasta este numai pentru „căţei „ca-n fabulă. Chiar nu văd cei din Alba ce se înâmplă la Sebeş???, unde se toacă milioane de metri sten de buşteni pentru te miri ce, în scopul de a obţine beneficii mari capitalişti străini.

  2. Dorin

    sâmbătă, 30.01.2016 at 05:01

    Mergeti fratilor la Kronospan Sebes Alba sa vedeti acolo milioane de metri cubi . Acolo sa sape jandarmi zeci de camioane intra pe zi ….macel curat. In schimb nu se mai dau bonuri de lemne pentru populatie de 2 ani. Tara de corupti in care traim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax