Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Căruţe încărcate cu lemn furat, oprite de jandarmi, la Petrisat şi Veseuş. Trei bărbaţi şi un minor au fost amendaţi şi „marfa”, confiscată

Publicat

caruta cu lemne, lemn, caruta, lemn taiat, furt lemne Jandarmii, în colaborare cu lucrătorii silvici au depistat, miercuri, patru căruţe pline cu lemne sustrase din zona localităţilor Petrisat şi Veseuş, judeţul Alba. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată, iar căruţaşii au fost sancţionaţi contravenţional.

În urma unei acţiuni comune, având ca scop prevenirea furturilor de masă lemnoasă, la care au participat jandarmi şi pădurari, miercuri, 18 noiembrie, au fost depistate patru atelaje hipo care transportau lemne despre care ulterior s-a stabilit că au fost sustrase.

La ora 11.30, I.A.D. (34 de ani) a fost surprins de echipajele mixte de control în pădurea din zona localităţii Petrisat, localitate care aparţine administrativ de municipiul Blaj, în timp ce transporta lemnele furate pentru a le valorifica în interes personal. Alţi doi bărbaţi, C.V. (22 de ani) şi A.M. (20 de ani), precum şi un minor în vârstă de 16 ani au fost depistaţi în jurul orei 14.30 în pădurea din zona localităţii Veseuş, comuna Jidvei, având căruţele încărcate cu lemn sustras. Toţi cei patru contravenienţi au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 800 lei, iar lemnele au fost confiscate şi predate ocolului silvic responsabil de zonă.

Jandarmii reamintesc că, începând cu 13 iulie, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. De asemenea, prin legea nr. 149/2015 a fost modificată şi completată legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, lucrătorii Jandarmeriei Române fiind abilitaţi, începând cu data de 24 iulie, să constate faptele ce constituie infracţiuni şi contravenţii în domeniul cinegetic.

Jandarmii din judeţul Alba au efectuat activităţi de pregătire specifică împreună cu instituţii care gestionează fondul cinegetic şi silvic, fiind discutate particularităţile privind constatarea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic. Pe baza cunoştinţelor astfel dobândite şi aprofundate, efectivele Jandarmeriei Alba au executat până la această dată peste 100 de acţiuni destinate prevenirii furturilor de masă lemnoasă şi braconajului, fiind constatate 2 infracţiuni şi 38 de fapte contravenţionale, cele din urmă fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 12.100 lei. Totodată, au fost recuperaţi peste 100 mc de lemne sustrase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax