Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Casa de Pensii Alba, chemată în instanţă în peste 200 de litigii

Publicat

Consilierul juridic al Casei Judeţene de Pensii Alba a fost solicitat în nenumărate rânduri să reprezinte instituţia, în diferite litigii. În acest an, pe rolul instanţelor de judecată s-au înregistrat 228 litigii – iniţiate de cetăţeni nemulţumiţi, în general, de cuantumul primit în urma recalculării pensiilor speciale. Faţă de anii trecuţi, numărul litigiilor a crescut, din cauza modificărilor legislative, după cum susţine conducerea Casei de Pensii.

Oamenii încearcă să-şi găsească dreptatea în instanţă, chiar dacă sunt conştienţi,  în multe cazuri, că şansele de a obţine câştig de cauză sunt reduse. Până la această dată, au fost soluţionate 107 dosare, din care 87 favorabil pentru Casa de Pensii, reprezentând 81,3%.

Directorul Casei de Pensii Alba, Nicolae Nartea, consideră că instituţia a procedat legal, procentul dosarelor câştigate este bun, iar în cauzele în care instanţa decide să dea câştig irevocabil celeilalte părţi vor fi respectaţi toţi termenii impuşi.

Totodată, au fost soluţionate, până la sfârşitul lunii noiembrie 2010, în termenul prevăzut de lege, 1.765 petiţii, scrisori, sesizări şi reclamaţii, dintr-un număr de 1.828 sesizări înregistrate. Numărul cel mai mare de petiţii depuse îl reprezintă cele pentru pensii şi condiţii de pensionare, respectiv 567 sesizări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax