Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reacție: Conducerea Casei de Pensii Alba contrazice declaraţiile liberalilor privind pensionarii din grupele I şi II

Publicat

Cei aproximativ 30.000 de pensionari din judeţul Alba încadraţi în grupele I şi II de muncă vor primi până la ultimul leu majorările de pensii, după cum dă asigurări conducerea Casei Judeţene de Pensii Alba.

Instituţia arată într-un comunicat de presă că: „deşi Legea 263/2010 prin art.169 reglementează modalitatea de acordare a majorării punctajului precum şi data de la care se acordă respectiv 1 ianuarie 2011, organizaţia PNL Alba a demarat circa 1.500 de acţiuni în instanţă pentru a obţine ceea ce de fapt legea a acordat deja.”

Reprezentanţii instituţiei de stat îi contrazic pe liberali şi spun că până în prezent nu este comunicată nicio hotărâre judecătorească pronunţată în aceste cauze şi, mai mult, „dacă ne raportăm la soluţia scrisă pe portalul instanţelor judecătoreşti aceasta este de <admitere în parte>, ceea ce înseamnă că reclamanţii nu au câştigat drepturile aşa cum au fost solicitate prin acţiunile judecătoreşti”, se mai arată în comunicat.

Casa Judeţeană de Pensii Alba sfătuieşte cetăţenii să se adreseze instituţiei pentru soluţionarea calificată a problemelor cu care se confruntă.

Reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, liberalul Florin Roman a recomandat pensionarilor din grupele I şi II să apeleze la executori care să pună Casa judeţeană de Pensii în executare silită, pentru obţinerea drepturilor legale câştigate în instanţă. Recomandarea a venit în contextul în care, prin hotărârile judecătoreşti executorii obţinute de o parte dintre pensionari, cu asistenţa juridică asigurată prin sprijinul PNL Alba, aceştia pot solicita acum plata sumelor în cauză, pentru 2011, fără să mai aştepte până în 2014, când a fost promisă de Guvern virarea propriu-zisă a banilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax