Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Casa de Pensii Alba: Peste 840 de elevi și studenți care beneficiază de pensie de urmaș, așteptați să facă dovada continuării studiilor

Publicat

casa_de_pensii_alba_În judeţul Alba, peste 840 de elevi şi studenţi beneficiază de pensii de urmaş, după ce şi-au pierdut unul sau ambii părinţi. Aceştia sunt aşteptaţi în această perioadă la Casa Judeţeană de Pensii, pentru a face dovada continuării studiilor.

Potrivit legii, elevii și studenții între 16-26 de ani, beneficiari de pensie de urmaș, aflați în continuare de studii, au obligația de a prezenta, în termen de 10 zile de la data începerii anului școlar/universitar, dovada continuării acestora într-o formă de învățământ organizată potrivit legii.

Astfel, aceștia ar urma să depună la Casa Județeană de Pensii Alba o adeverință la care se anexează şi cuponul de pensie, adeverință care trebuie să conţină în mod obligatoriu: denumirea unităţii de învăţământ, numele şi prenumele elevului/studentului, forma de învăţământ pe care o urmează, precum şi data emiterii acesteia, din care să rezulte valabilitatea pentru anul şcolar/universitar în curs. În cazul în care nu fac dovada continuării studiilor, plata pensiei de urmaș se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.

Reprezentanții Casei Județene de Pensii Alba reamintesc că la nivelul judeţului, de pensie de urmaş beneficiază un număr de 10.337 de  persoane. Dintre acestea, 848 sunt elevi, respectiv studenţi, care trebuie să depună astfel de adeverinţe la Casa Judeţeană de Pensii Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax