Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Casa de Pensii: Procedurile pentru obținerea dosarului de pensionare, SIMPLIFICATE. Mai multe adeverințe pe hârtie, eliminate

Publicat

Procedurile pentru ieșitul la pensie au fost simplificate. Casa Națională de Pensii Publice a anunțat că o etapă care privea mai multe adeverințe fost eliminată.

Mai exact, potrivit unui comunicat de presă este vorba despre ”eliminarea etapei privind eliberarea – pe suport de hârtie – a adeverințelor privind stagiul de cotizare și punctajul mediu anual realizat de asigurat și comunicarea acestora, între casele teritoriale de pensii, prin intermediul poștei.

Astfel, informațiile necesare determinării stagiului de cotizare și a punctajului mediu anual – pe baza cărora se stabilesc drepturile de pensie – vor fi accesate la nivel național, indiferent de județul în care angajatorul  persoanei interesate depune declarația nominală de asigurare, respectiv de județul în care este instrumentat dosarul de pensie.

Totodată, această procedură reprezintă o facilitate și pentru persoana asigurată, care va putea solicita eliberarea în aceeași zi a adeverinței de stagiu de cotizare de la orice casă teritorială de pensii, indiferent de domiciliul persoanei sau de sediul social al angajatorului”, se arată în comunicatul Casei Naționale de Pensii Publice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax