Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Casa primarului Hava, păzită ”discret” zi și noapte de Poliția Locală, după evacuarea ”Turturicii”

Publicat

De aproape două săptămâni, casa primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, este păzită 24 de ore din 24 de Poliția Locală. Sunt 3 mașini neinscripționate care staționează, pe rând, în apropierea porții sale, zi și noapte, în care stau polițiști în civil. Totul a început cu evacuarea blocului G 2 din Alba Iulia, supranumit ”Turturica”. Primarul ar fi primit atunci amenințări directe cu incendierea casei din partea unora dintre cei nemulțumiți că vor fi scoși din case. 

Casa primarului Mircea Hava, situată pe o stradă în spatele pieței din Cetate este atent supravegheată de două săptămâni încoace, chiar de către Poliția Locală aflată în subordinea Primăriei Alba Iulia. Polițiștii locali încearcă să fie ”discreți”, motiv pentru care folosesc trei mașini neinscripționate și vin îmbrăcați în civil. Cu toate că încearcă, nu reușesc: au fost remarcați deja de toți vecinii primarului, dar și de cei care trec zilnic pe acolo în drum spre casele din zona Schitului.

Decizia de a păzi locuința primarului a fost luată după ce acesta s-a considerat în pericol din cauza unor amenințări venite dinspre foștii locatari ai blocului ”Turturica”, evacuați recent. ”Uitați aici, băieți cu școală, cu 10, 11, 12 clase. Ce facem cu ei? Îi distrugem! Mâine – poimâine merge și îi dă foc la primar la locuință! Că multe se-ntâmplă. Poate să pună paza nu știu cui… Din ce cauză? Din ură! Nu?” a spus, la supărare, unul dintre foștii locatari ai blocului, înainte de evacuare.

Surse din primărie spun că și alte amenințări ar fi fost primite pe adresa instituției. Cu toate că polițiștii locali stau de două săptămâni la poarta primarului, nici un fost locatar al blocului G 2 nu s-a apropiat de acea stradă, oamenii fiind moemntan mai preocupați să își găsească un alt acoperiș deasupra capului.

Primarul Mircea Hava a confirmat că beneficiază de paza Poliției Locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Pikos Emil

    sâmbătă, 21.10.2017 at 18:20

    Nu este în regulă ! Absolut deloc ! E un abuz să folosești polițiști locali …discreționar ! Ei sunt în slujba comunității locale, nu a unei persoane ales primar. Dacă primarul se simte în pericol la un moment dat, să apeleze 112. Dar 3 polițiști locali pe un schimb, ori trei schimburi, egal 9 polițiști total. La un salariu de aprox. 3.000 lei net lunar, avem PREJUDICIU creat. Cetățeanul care are nevoie de polițist local, ce să facă ? Să sune la ei sau să meargă direct la poarta primarului pentru a sesiza alte nereguli ? Răspundeți …

  2. turturel

    sâmbătă, 21.10.2017 at 21:41

    Fostul primar din Iasi a primit „bulau” de la statul de drept pentru fapre similare.

  3. Diana

    sâmbătă, 21.10.2017 at 21:57

    Mie mi se pare correcte. Eu Ca simplu bancaire am, cand sunt amenintari, paza pentru copil si pentru mine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax