Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Casa Verde Fotovoltaice 2023. Când va fi deschisă aplicația pentru persoane fizice. Noutăți prezentate de minister

Publicat

Casa Verde Fotovoltaice 2023: aplicaţia pentru program, destinată persoanelor fizice, ar putea fi deschisă la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, potrivit ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

La prima aprobare în Guvern, bugetul este de peste două miliarde de lei.

”Ne aşteptăm ca la rectificarea din vară să putem completa acest buget cu fonduri europene şi fonduri de la AFM, până la cel puţin 3 miliarde de lei. Aceasta este ţinta noastră pentru 2023″, a spus Tanczos.

Panouri fotovoltaice pe cel puțin 80.000 de case

Acesta a adăugat că, prin bugetul alocat, se vor putea instala panouri fotovoltaice „pe cel puţin 80.000 de case”.

„Programul prevede posibilitatea instalării acestor sisteme de panouri fotovoltaice pe cel puţin 80.000 de case, în această primă fază, urmând să completăm bugetul la rectificare. Ne propunem ca înscrierea instalatorilor care pot realiza aceste lucrări în program să înceapă într-un termen de 8-10 zile.

În paralel cu înscrierea acestor instalatori în program, deschidem aplicaţia pentru persoanele fizice la sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, în funcţie de numărul instalatorilor şi în funcţie de derularea acelei prime etape”, a spus ministrul.

Noutăți la finanțare

Tanczos a precizat că din acest an pot primi finanțare și ONG-urile şi unităţile de cult care oferă servicii sociale.

Este vorba despre ”acele entităţi care, de exemplu, oferă serviciile sociale în programele naţionale de copii care sunt cazaţi în aceste unităţi locative.

Până acum aceste entităţi n-au beneficiat de nicio finanţare. Criza energetică a afectat inclusiv acest sector şi cred că este foarte important ca, în colaborare cu Ministerul Muncii şi cu celelalte ministere, să vizăm şi acele sectoare care n-au fost avute în vedere până acum”, a subliniat demnitarul.

Peste 5000 de dosare aprobate anul trecut

Conform datelor Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), publicate la finele anului trecut, toate dosarele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost analizate, iar, în urma şedinţei Comitetului de Avizare din data de 29 decembrie 2022, au fost publicate pe site-ul instituţiei încă 5.445 dosare de finanţare aprobate.

Prin acest program, beneficiarii obţin o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3 kW.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Imi

    luni, 22.05.2023 at 17:16

    politica primăriei alba iulia ( direcția de venituri) va face ca zeci sau sute de albaiulieni nu vor avea posibilitatea sa acceseze programul casa verde pentru panouri fotovoltaice. și acum sa explicam: certificatul fiscal tb sa confirme dacă o persoana are sau nu obligații restante la bugetul local nu și dacă evidenta bunurilor impozabile este conforma cu evidenta cadastrala. cadastrul confirma bunurile aflate în patrimoniul ( sunt intabulate) persoanei nu evidenta direcției de venituri.astfel ca notificarea cuprinsa în certificatul fiscal ,,prezentul certificats-a eliberat pentru: Programul casa verde” însoțită de fraza: situația fiscala nu corespunde cu cartea funciara va duce la imposibilitatea accesării fondurilor pentru program chiar și în condițiile în care an de an ai fost un bun platnic și niciodată nu ai avut restante. mulțumim primăriei pentru ca dacă nu ajuta, mai și încurcă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax