Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Casa Verde Fotovoltaice 2023: Mesaje primite de beneficiarii care au rămas neverificați de instalatori. Ce trebuie să facă

Publicat

Este ceață totală în a doua etapă a programului Casa Verde Fotovoltaice, după ce programul a fost blocat ca urmare a unor contestații în instanță.

Beneficiarii care nu și-au ales instalatorul și au încercat zilele trecute, au observat că nu o pot face din cauză că opțiunea a fost blocată până la soluționarea litigiilor din instanță.

În plus, beneficiarii care și-au ales deja instalatorii aprobați în program s-au trezit că dosarele de finanțare au fost scoase din etapa „În verificare conformitate și eligibilitate” și trecuți în cea de „Atribuire instalator”. Practic, instalatorii ar fi trebuit în termen de 30 de zile de la înscriere să valideze beneficiarii, dar cum termenul a trecut, beneficiarii au fost trecuții automat la faza de alegere instalator.

Mesajul pe care fiecare beneficiar l-a primit după expirarea termenului a fost acesta:

Ce trebuie să facă beneficiarii la care a expirat termenul pentru verificare

În cazul în care aplicația transmite mesajul de mai sus, beneficiarii trebuie să intre în aplicație pe acest link și să acceseze secțiunea „Activități de realizat, unde vor trebui să își selecteze din nou instalatorul sau un alt instalator, dacă este cazul.

După ce efectuează această operațiune beneficiarul va primi un email prin care va fi confirmat faptul că „Cererea dvs nr xx – Selectare instalator și evaluare” a fost actualizată.

După ce instalatorul va verifica conformitatea și eligibilitatea, beneficiarul va primi un nou mesaj pe email prin care este anunțat că cerea sa este închisă cu următorul mesaj ”pentru verificare conformitate/ eligibilitate recent actualizată, decizia selectată a fost Eligibil”.

Mesajul transmis de AFM poate fi văzut mai jos:

Aceste operațiuni în aplicație mai pot fi făcute până la data limită de 7 decembrie 2023 până la ora 23:59. Este posibil ca această dată să fie prelungită din cauza problemelor din justiție care au dus la blocarea programului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. DOBRE

    miercuri, 18.10.2023 at 11:56

    „Cu prostul neșcolarizat,
    Te lupți puțin și ai scăpat.
    Dar lupta este colosală,
    Cu prostul care are școală !”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax