Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Casa Verde Fotovoltaice: Ministrul Mediului anunță că vor fi lansate noi etape cu buget uriaș, începând din aprilie 2022

Publicat

foto: congerdesign pixabay free

Ministrul Mediului Tánczos Barna anunță un buget uriaș pentru următoarele etape ale programului Casa Verde Fotovoltaice. Barna spune că până în 2024 va putea asigura peste un miliard de euro pentru ca românii să își poată instala panouri fotovoltaice și astfel să poată face economii la energia electrică.

Circa 40.000 de cereri sunt înregistrate în acestă etapă pentru montarea panourilor fotovoltaice, iar ministrul Mediului dă asigurări că fiecare solicitant va putea beneficia de subvenție dacă se încadrează.

Vezi și Casa Verde Fotovoltaice 2022: O nouă sesiune de finanțare demarează în iunie. Procedură simplificată, sume și condiții

În prezent, 20.000 de lei este suma cu care statul poate contribui pentru un asemenea proiect.

„Dacă lucrurile merg în direcția bună, până în 2024, statul va putea aigura un miliard de euro pentru acest program”, a completat ministrul de resort.

O noua etapă la Casa Verde Fotovoltaice va începe în aprilie 2022

Ministrul Mediului, Tánczos Barna,a dat asigurări că pentru anul în curs există fonduri suficiente, iar bugetul poate fi suplimentat, o nouă etapă a programului urmând a începe, cel mai probabil, în luna aprilie.

„Vom porni ediţia 2022 sper că undeva în aprilie. Vreau să avem un parteneriat cu autorităţile publice locale. Până în 2024 am putea aloca până la un miliard de euro pentru acest program, cinci miliarde de lei în trei ani de zile”, a afirmat ministrul Mediului, marţi seară, la Digi 24.

El a precizat că a propus autorităţilor locale să facă parteneriate în cadrul acestui program pentru panouri fotovoltaice.

„Sper să găsim o soluţie administrativă, legală, să mergem împreună, pentru că altfel este aproape imposibil ca printr-o autoritate centrală să implementeze un program de câteva sute de milioane”, a adăugat Tánczos.

Ministrul a precizat nu ar fi nevoie de participarea din punct de vedere financiar a autorităţilor locale la acest program, acesta urmând a fi finanţat de către minister.

„Eu m-aş concentra în prima jumătate a anului pe fotovoltaice, unde lucrurile sunt simple şi eficienţa şi impactul este imediat (…) Putem veni cu programul de a instala pe sute de mii de case panouri fotovoltaice”, a declarat ministrul Mediului.

Casa Eficientă Energetic merge mai greu

Ministrul Mediului a amintit în intervenția de la Digi24 și stadiul derulării programului Casa Eficientă Energetic, prin care românii își pot izola casele, schimba centralele si instalațiile de încălzire vechi, ferestrele și instalațiile de iluminat. Statul acordă prin acest program 70.000 de lei, iar numărul persoanelor fizice înscrise depășește 16000.

Programul a debutat în septembrie 2020, dar evaluarea dosarelor se desfășoară într-un ritm greoi.  Ministrul a precizat că acest program „a pornit destul de greu”, programul fiind unul „destul de complex”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax