Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Case de schimb valutar tip chioşc, la punctele de trecere a frontierei şi în hoteluri. Proiect

Publicat

Ministerul Finanțelor pregăteşte modificarea legislaţiei, astfel încât să poată fi înfiinţate case de schimb valutar tip chioşc la punctele de trecere a frontierei şi la recepţiile hotelurilor. Un proiect de Ordin al ministrului cu aceste prevederi este în dezbatere publică.

Potrivit legislaţiei actuale (Ordinul 664/2012, privind autorizarea şi/sau înregistrarea entităţilor care desfăşoară activităţi de schimb valutar pe teritoriul României, altele decât cele care fac obiectul supravegherii BNR), “nu pot fi înfiinţate puncte de schimb valutar amplasate în garaje, chioşcuri, containere, alte construcţii similare, în locuri izolate, la etajele sau subsolurile clădirilor cu destinaţie de locuinţă şi nici în spaţii fără acces public direct. În situaţia în care punctul de schimb valutar propus urmează a fi organizat în spaţii situate în cadrul imobilelor cu destinaţia de locuinţă, spaţiul propus trebuie să fie situat la parterul acestora şi să îndeplinească cerinţele prevăzute de legislaţia în vigoare pentru organizarea activităţilor cu scop comercial în cadrul imobilelor cu destinaţia de locuinţă”.

Ministerul Finanţelor adaugă o prevederea “prin excepție de la prevederile alin. (1), pot fi înființate puncte de schimb valutar amplasate în chioșcuri, containere sau alte construcții similare, în punctele de trecere a frontierei.”

În plus, pentru noile case de schimb valutar de la vamă, comercianții nu vor mai avea nevoie de certificatul de la Registrul Comerțului și de o serie de avize de securiate, pentru că, teoretic cel puțin, firma va fi verificată atunci când va cere accesul în incinta unui spațiu supravegheat de poliție și alte autorități ale statului.

De asemenea, agenții economici vor putea înfiinţa puncte de schimb valutar în cadrul recepțiilor unităților de cazare, cu condiția ca spațiul să aibă aparat de marcat electronic fiscal specific activităţii de schimb valutar, aparat de verificare a autenticităţii bancnotelor, sistem de înregistrare video în sistem digital permanent în regim non-stop, sistem de alarmare împotriva efracţiei, planul de securitate şi pază al punctului de schimb valutar, atunci când este cazul, cu aprobările aferente de la autorităţile în cauză.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax