Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Case pentru refugiații din Ucraina, într-un sat părăsit din Alba. Generozitatea unui tânăr român întors din America

Publicat

Un bărbat din Alba reîntors de curând din SUA a găsit un mod inedit prin care îi ajută pe refugiații din Ucraina, dar în același timp încearcă să readucă la viață un sat din județ, aproape depopulat. 

Este vorba despre Iulian Docea care a reonvat 12 case din satul Răchiș, un sat localizat la aproape 40 de kilometri de Alba Iulia. La ultimul recensământ, în sat mai erau doar 6 persoane și mai multe case goale. 

Reporterii protv.ro au mers la Răchiș, alături de Iulian, care alături de autoritățile locale a avut ideea de a oferi cu tiltu gratuit, refugiaților de război, casele pe care le-a reonvat.

La scurt timp, primii refugiați au și acceptat propunerea lui Iulian. Este vorba despre o ucraineancă din Odesa, Victoria, care la 34 de ani a fugit din calea războiului și a ajuns la Răchiș.

Însă, Victoria nu a venit singură ci alături de cinci cai și un ponei. Aceasta avea în Odesa un centru de echitație, mai susțint repoterii de la ProTV.

Pe lângă Victoria, la Răchiș a venit și Tatiana, o femeie care înainte de război era pictor.

Cele două au spus că vor să își aducă și rudele la Rachiș, după ce războiul se va termina.

„Dacă ucrainienii sunt pro ce am realizat aici și vor să rămână cu drag, noi nu ținem cont de alte lucruri decât pur omenie. Avem case reabilitate pot să stea, pot să muncească trăind cot la cot cu noi. Acesta e scopul”, a declarat Iulian Docea, în reportajul realizat de ProTV.

sursă: stirileprotv.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax