Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Case vândute cu un euro într-o localitate din Sicilia, Italia. Care este condiția

Publicat

Sambuca-di-Sicilia
sursa foto: ripost.it

Autoritățile unei localități din Sicilia, Italia, fac eforturi pentru a repopula și conserva orașul, printr-o idee inedită. Astfel, primarul a decis să scoată la vânzare casele părăsite, la prețul de un euro, iar singura condiție este ca noii proprietari să reabiliteze clădirile în maxim trei ani de la cumpărare.

Această metodă este cunoscută deja, însă primarul din localitatea Sambuca susține că, față de alte zone unde s-a practicat această metodă doar pentru propagandă, aici tranzacția se va realiza rapid,  renunțându-se la birocrație, noii proprietari putând intra imediat în posesia casei cumpărate.

Costurile pentru reparaţii încep de la 15.000 de euro şi doritorii mai trebuie să depună o garanţie de 5.000 de euro. Garanţia va fi returnată când renovarea este finalizată.

Zeci de proprietăţi cu privelişti către Mediterana au fost puse în vânzare în Sambuca.

“Faţă de alte oraşe, care au făcut asta doar pentru propagandă, această primărie scoate case la vânzare case pentru un euro”, adeclarat, pentru CNN, Giuseppe Cacioppo, viceprimar şi consilier turistic. “Nu suntem intermediari între vechii şi noii proprietari. Vrei casa, este a ta imediat”.

În urma mediatizării, autoritățile au primit deja zeci de solicitări din Elveţia, Franţa şi Spania.

Orașul Sambuca este situat în zona Sicilia și este cunoscut drept Oraşul Splendorii. Zona este o rezervaţie naturală, încărcată cu istorie, cu plaje superbe, păduri şi munţi. Locuinţele cu două etaje sunt construite din piatră roşiatică şi au curţi cu palmieri şi arcade, iar în zilele senine de aici se poate vedea vulcanul Etna.

Pe siteul Primăriei din Sambuca a fost făcută o secțiune specială pentru casele care se vând cu un euro.

Vezi LISTA imobilelor pe Case vândute cu un euro în ”Orașul Splendorii” din Italia. Autoritățile încearcă repopularea zonei

sursa: romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax