Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Casele a 50 de familii de romi din Alba Iulia vor fi renovate de Primăria Alba Iulia: gresie, faianță, parchet și zugrăveli

Publicat

Casele a 50 de familii de romi din cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia vor fi renovate de Primăria Alba Iulia. 

Mai exact, locuințele celor 50 de familii care trăiesc în apropierea Talciocului din Alba Iulia vor fi amenajate cu bani din fonduri norvegiene, bani destinați pentru integrarea romilor în societate. 

Renovarea caselor face parte dintr-un proiect mai mare al administrației locale.

în acest sens, Primăria a lansat o achiziție publică pentru firmele interesate să participe și să obțină contractul de renovare.

Firma câștigătoare va avea termen până la sfârșitul lunii mai 2022 să termine renovarea celor 50 de case.

Procesul de renovare constă în:

reparare tencuieli interioare, lucrări interioare de gresie și faianță, montare parchet și zugrăveli interioare cu vopsea lavabilă în două straturi.

De asemenea, garanția lucrărilor trebuie să fie de 2 ani de la data finalizării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. SIJ

    miercuri, 06.10.2021 at 13:14

    Platiti taxe ……
    Domnule PLESA auzi sa vi sa imi renovezi si mie casa.

    Eu zic sa cresti impozitele si taxele locale sa fi sigur ca va ajung banii.

    Masini nu reparati? Ca daca tot e gratis ….

  2. Ana

    miercuri, 06.10.2021 at 14:05

    Vrem si noi reintegrare. Pai asta nu mai e discriminare la adreda noastra, a celorlalti? Doar lor le renovati casele gratis? In baza a ce? Aaa…voturi. Am inteles. Doar sunt multi..si se inmultesc pe zi ce trece. Domnule Plesa..va dau adresa unde sa imi adce ti si mie materialele de constructii? Auzi draga…REINTEGRARE. Pana-i….

  3. Cetatean

    miercuri, 06.10.2021 at 14:11

    Cum vine asta? S-a gatat centura ocolitoare a orasului pe latura de nord? S-au gasit solutii pentru decongestionarea traficului si gasirea de rute alternative prin asfaltarea unor strazi de legatura? …. si cheltuiti bani pe casele unor cetateni discriminind pe altii… nu suntem toti egali???

  4. Dan emil

    miercuri, 06.10.2021 at 15:30

    Bai idioților astea vor fi plătite de noi nu de Plesa. Nu va este rușine de restul populație care plătește impozite ?

  5. popa ana

    miercuri, 06.10.2021 at 15:32

    Asfaltati si strazile dintre Alba-Micesti.Nu va este rusine? Incompetentilor!!! aveti bani pt asa ceva? Faceti cuatenie in oras, asfaltati strazile, renovati cladirile, aduceti investitori, faceti crese pt copii!!! Domnule Plesa, acasa cu matale!!! Nu esti in stare de nimic!! Chiar nu iti este rusine incompetentule? Pe langa angajarile ce le faci la primarie mai renovezi si casele? Pune-i la munca nerusinatule! Vrei voturi de la ei? Nenerocitilor!! Distrugeti aceasta tara , incompetentilor!!

  6. kretz

    miercuri, 06.10.2021 at 18:21

    oare nu scrie destul de clar că toți banii pt renovări provin din Norvegia? si chiar dacă plătea primăria alba iulia – dar din nefericire n-o face – tot nu inteleg de ce sunt atat de multi oameni deranjati ca niste amărâți sunt ajutați. ei nu sunt oameni? ei și copiii lor nu trebuie să trăiască în condiții cât de cât umane? și pe deasupra mai urlăm în gura mare că suntem popor creștin, că avem mare cultură etc. în afară de ură, rasism visceral și de hău în suflet nu văd nimic pozitiv în nici o postare

  7. Ana

    miercuri, 06.10.2021 at 20:03

    Domnule KRETZ daca dumneata ai nevoie de oameni la lucru , in curtea dumitale..sa zicem… ii chemi? Ii primesti? Vin daca ii chemi? Vin daca ii platesti corect? Ai curaj sa te incumeti? Iti lasi curtea pe mana lor? Iti “faci de lucru” ? Noah amu’ raspunde-ne cinstit apoi sa vorbim de rasism si discriminare.

  8. Ģigi becali.

    joi, 07.10.2021 at 00:06

    normal ca ii ajuta.vin voturi de acolo.noi platim taxe ca prostii.nu avem un strand nu avem o sala polivalenta nu avem sport in alba aproape deloc dar avem parcari cu plata pe drumurile facute de ceausescu.

  9. SIJ

    joi, 07.10.2021 at 08:03

    Domnule Kretz am si eu nevoie de niste bani sa imi iau masina vre 20 de mi de euro ce ziceti? Fiti bun domnule. Dumnezeu o sa va fie recunoscator.

    Vrajeala asta o cunosc de mic cumetre cu oameni necajiti etc…..

    DOMNULE PLESA vremea trece si azi maine vin alegerile … daca candideaza mustaciosu io zic sa nu se tina alegerile ca e cheltuiala degeaba oricum el castiga .

  10. Leonte

    joi, 07.10.2021 at 11:33

    O sa i cer si eu primarului din Sebes sa mi renoveze apartamentul. Ce ziceti, o sa fie de acord?

  11. al doilea

    joi, 07.10.2021 at 15:33

    bah oameni buni ..anumiti bani (mai ales din fonduri EU sau alte fonduri) sunt destinati doar pt anumite investitii..astia sunt bani pt reintegrarea bla bla bla a romilor..nu e nimic rau ca se face treaba asta ca s-au aceesat acesti bani, baiu este ca nu se aceeseaza bani din fonduri EU pt ceea ce ati scris dvs mai sus, crese, gradinite, asfaltari si altele..asa cum s-au aceesat anii trecuti( dar aia care au scris si care si-au sucit mintiile sa faca treaba nu au fost votati). acum statm si ne uitam la dl plesa cum isi face in continuare campanie si nu face nimic..decat sa continue proiectele ramase.

  12. Pamfil

    vineri, 08.10.2021 at 09:28

    ce frumos… pe langa ca-i tinem in spate la infinit, fara nici o obligatie din partea lor, ii si protejam sa nu care cumva sa raceasca… totul pe „fonduri” si bani nemunciti de catre ei.
    Ce contributie au ei la societate?
    Ce?
    Mie ca si contribuabil nu-mi asigura statul roman aproape nimic.

    Ce zici dom’ Primar, nu imi renovezi si mie apartamentul? Ar fi nevoie si de schimbarea instalatiilor sanitare, a celei electrice, liftul sughite si el saracu’

    Zona in care locuiesc are trotuarele si carosabilul praf, gunoaiele se ridica cu intarziere, 6 luni pe an ne afuma un „cetatean” ce are doar „drepturi”.

    Parcarile publice sunt mereu insuficiente, policlinica arata ca in Europa anilor 60…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax