Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Casele de asigurări de sănătate vor încheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontării serviciilor medicale spitaliceşti

Publicat

Ca urmare a ordonanţei care permite noi angajamente bugetare doar după plata datoriilor, Ministerul Sănătăţii şi CNAS analizează situaţia fiecărui spital în parte, luând în calcul numărul de internări efectiv realizate până în octombrie şi estimarea de cazuri până la finele anului.

În urma acestei analize, casele de asigurări de sănătate vor încheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontării serviciilor medicale spitaliceşti, informează Ministerul Finanţelor.

„În sistemul de sănătate, datorită faptului că la începutul anului s-au stabilit alocări bugetare pentru spitale care ulterior s-au dovedit că acopereau numai 10 luni calendaristice din necesarul de cheltuieli, Ministerul Sănătăţii împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate analizează în prezent situaţia fiecărui spital în parte. Pe baza acestei analize, care va lua în calcul numărul de internări efectiv realizat până la începutul lunii octombrie şi estimarea numărului de cazuri până la finele anului, casele de asigurări de sănătate vor încheia contracte suplimentare pentru asigurarea sumelor necesare decontării serviciilor medicale spitaliceşti „, este prezentat într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

În acelaşi comunicat este precizat faptul că, în circa două săptămâni, va fi elaborată şi aprobată rectificarea bugetului de stat şi a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, care va avea în vedere şi necesităţile de finanţare suplimentare ale spitalelor.

Şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că ordonanţa de urgenţă care prevede că ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după plata datoriilor, va fi analizată de minister, după ce spitalele au anunţat blocarea activităţii, deficitul în sistem fiind de 700 de milioane de lei.

Guvernul a emis, în 1 septembrie, Ordonanţa de urgenţă nr. 47 pentru modificarea şi completarea unor acte normative şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicată în Monitorul Oficial la 6 septembrie, care prevede că „ordonatorii de credite pot face noi angajamente legale, în limita prevederilor bugetare aprobate, numai după stingerea plăţilor restante înregistrate la finele anului anterior, respectiv a arieratelor din execuţia anului curent, cu excepţia celor provenite din neacordarea sumelor cuvenite conform contractelor de finanţare a proiectelor derulate prin programe naţionale”.

Sursa: money.ro

 

 

 


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax