Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Casele de marcat cu role nu vor mai fi valabile de la 1 mai 2018. Proiect la Ministerul Finanțelor

Publicat

casa de marcat rolaDe la 1 mai 2018, toate firmele trebuie să renunțe la casele de marcat cu role în favoarea jurnalelor electronice, prevede un proiect de modificare a Ordonanței de urgență pentru reglementarea și completarea unor măsuri fiscal și bugetare și modificarea unor acte normative, pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor.

Actul normativ conține și prevederi noi, referitoare la furnizorii caselor de marcat, care vor trebui să fie autorizați de o comisie de specialitate a ministerului de Finanțe.

Având în vedere faptul că, la această dată, se înregistrează un decalaj de peste 3 luni față de calendarul prevăzut de lege pentru implementarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, precum și necesitatea identificării celor mai bune soluții de reglementare a unor aspecte tehnice cu grad mare de dificultate,care se regăsesc la nivelul legislației secundare, se impune revizuirea termenelor de implementare prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 91/2014, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în nota de fundamentare.

Modificările propuse sunt:

  • începând cu data de 1 mai 2018, se interzice comercializarea aparatelor de marcat electronice fiscale cu rolă jurnal (de generație veche);
  • începând cu data de 1 mai 2018, toți operatorii economici care au obligația de a utiliza aparate de marcat potrivit legii, au obligația de a utiliza numai case de marcat cu jurnal electronic;
  • începând cu data de 1 februarie 2018, Comisia de autorizare a distribuitorilor pentru aparate de marcat electronice fiscale avizate tehnic, autorizează numai distribuitori pentru aparatele de marcat electronice fiscale echipate cu jurnal electronic.

Proiectul de ordonanță conține, de asemenea, modificarea unor sancțiuni în cazul celor care nu respectă noile prevederi: contopirea unor contravenții, reanalizarea cuantumului unor sancțiuni contravenționale, din perspectiva gradului de pericol social al faptei săvârșite, dar și excluderea, în anumite condiții, a posibilității de a achita pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal, ori de la data comunicării, a jumătate din minimul amenzii, în scopul de a descuraja operatorii economici să mai repete săvârșirea aceleiași contravenții într-o anumită perioadă de timp.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax