Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Casele de marcat pentru familiile cu copii vor fi obligatorii în supermarketuri. Ce produse vor fi interzise în preajma acestora

Publicat

Camera Deputaților a adoptat miercuri, un proiect de lege care obligă supermarketurile să înființeze și case de marcat speciale pentru familiile cu copii mici, unde nu pot fi vândute produse care conțin zahăr, chipsuri sau băuturi răcoritoare.

Inițiativa a plecat de la observația că cei mici sunt predispuși ca în timpul așteptării la casele de marcat să fie tentați de dulciurile expuse în imediata apropiere.

Legea a fost iniţiată de parlamentarii UDMR și impune ca în supermarketuri şi hipermarketuri să existe cel puţin o casă de marcat dedicată familiilor însoţite de copii.

Proiectul de lege merge la promulgare la președinție.

„Scopul propunerii legislative este de a proteja copiii de expunerea la dulciuri şi la alimente nesănătoase plasate pe rafturile din apropierea caselor de marcat, evitând, astfel, situaţiile în care copiii vor să li se cumpere astfel de produse.

Orice părinte cu copii mici ştie cât de dificil este să le explici acestora că nu pot consuma cantităţi excesive de dulciuri.

În 2019 am iniţiat această propunere legislativă, iar astăzi a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor”, susține UDMR, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax